Vogelspel Tiny Wings krijgt na twee jaar nieuwe levels

Rutger Otto
14 augustus 2014, 18:55
2 min leestijd
Vogelspel Tiny Wings krijgt na twee jaar nieuwe levels

Speel je wel eens een spelletje op je iPhone, dan ken je vast Tiny Wings. Het origineel verscheen in 2011, een grote update verscheen in 2012. Daarna bleef het stil, maar nu heeft de game ineens nieuwe content gekregen.

Lees verder na de advertentie.

Tiny Wings is een heel simpel, charmant spelletje, waarbij je met een vogel zo ver mogelijk moet zien te komen door over eilanden te vliegen. Je bestuurt de game met slechts één vinger: druk op je scherm en het vogeltje duikt naar beneden, laat los en hij vliegt weer omhoog. Door gebruik te maken van heuveltjes probeer je snelheid te winnen en hoog in de wolken te komen, waardoor je verder en verder komt. Ga je te langzaam dan haalt de nacht je in en ben je game over.

Simpel maar toch uitdagend

Het spel bleef altijd simpel in opzet, zelfs na de update waar een nieuwe spelmodus in kwam, waarin je met nieuwe vogels tegen andere vogels en spelers kon ‘racen’. Nu is er dus weer een Tiny Wings update, de grootste sinds 2012. Hierin vind je een nieuw gebied genaamd Tuna Islands, dat bestaat uit vijf nieuwe levels. Hiertoe heb je overigens alleen toegang als je alle uitdagingen hebt gehaald, wat een behoorlijke opgave is.

Daarnaast is er een nieuwe optie in het spel: tunnels. Hier en daar vind je tussen de heuvels een tunnel waar je, als je goed timet, in kunt duiken. Daarmee krijg je dan een handige sluiproute, wat je een hoop heuvels scheelt en die goed is voor enorme tijdswinst. Vijf levels en tunnels lijkt misschien een kleine update, maar elke verandering verandert een simpel opgezet spel als deze totaal.

Tiny Wings downloaden

Je kunt het zelf eens proberen. De update is gratis, het spel zelf kost 89 cent in de App Store. Voor de installatie is 12,8MB benodigd, Tiny Wings werkt al met iOS 4.3 of nieuwer.

Tiny Wings

Andreas Illiger

€ 1,99 via App Store

Tiny Wings
Tiny Wings
Tiny Wings
Tiny Wings
Tiny Wings
Tiny Wings
Tiny Wings
Tiny Wings
Tiny Wings
Tiny Wings
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu