Tiny tower, verslavende pixel game
Redactie

Een game met een slechte graphics hoeft niet slecht te zijn. Bij Tiny Tower zien die pixels er juist leuk uit en geeft het een bepaald sfeertje aan de game. In de gratis game Tiny Towers moet je je eigen toren bouwen, maar het is absoluut geen lego! Het is een simulatie waarbij je rekening moet houden met verschillende factoren en voorzieningen moet treffen voor je Bitizens, de inwoners van je toren.

Verdiepingen

Je begint eerst met een lobby en in de tutorial bouw je daar een verdieping met appartementen boven op. Langzaam stromen de inwoners binnen en elk heeft een eigen naam en uiterlijk. Ze hebben verschillende kwaliteiten en een ‘droom’. Om ze werk te geven bouw je bijvoorbeeld een restaurant, waar je de meest geschikte bitizens in plaatst. Je moet zelf de winkels aanvullen en als de werknemers hun kwaliteiten benutten op hun werkplaats krijg je korting op het inkopen van goederen.

Veel interactie

Er zijn veel van zulke simulatie-games te vinden in de app store, maar Tiny Tower blinkt er echt uit. Een belangrijk punt is dat er geen internet-verbinding nodig is om het spel te spelen en dat het natuurlijk gratis is. Je kan wel ‘Bux’ kopen, maar die krijg je voldoende binnen de game. Tevens is er veel interactie aanwezig met de Bitizens, onder andere door ‘BitBook’. Dat is een parodie op FaceBook waar je inwoners allemaal berichtjes posten, meestal gerelateerd aan acties die jij hebt gedaan (bijvoorbeeld een nieuwe inwoner geplaatst of iemand een baan gegeven).

Niks houdt je dus tegen om deze game te downloaden, behalve dan als je geen iPod of iPhone hebt!

Tiny Tower (AppStore Link) Tiny Tower
Ontwikkelaar: NimbleBit LLC
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.