Tiny Thief: alles stelen wat los en vast zit
Roel van Hout

De Finse spelontwikkelaar is wereldberoemd om zijn Angry Birds-serie, maar geeft onder het label ‘Rovio Stars’ inmiddels ook veelbelovende spellen van andere ontwikkelaars uit. Tiny Thief is de tweede Rovio Stars-app.

In Tiny Thief speel je een klein, blond mannetje dat alles steelt wat los en vast zit. Hierbij word je achterna gezeten door de iets minder gelukkige eigenaren van hetgeen wat je steelt, wat vaak leidt tot doldwaze achtervolgingen door de middeleeuws ogende wereld waarin het spel zich afspeelt.

Tiny Thief

Het spel bestuur je door te tikken op objecten, waarna je vanzelf ziet of de kleine dief uit de titel er iets mee kan. Het spel ziet eruit als een prentenboek dat tot leven komt, en is daarmee schitterend vormgegeven. Ook qua audio is het spel met pakkende deuntjes en leuke geluiden tot in de puntjes verzorgd.

Tiny Thief is een tikkeltje duur

Enkele weken geleden werd al het geinige Icebreaker uitgebracht door Rovio, en de uitgever heeft met Tiny Thief wederom een potentiële hit in huis gehaald. Wat enigszins tegenvalt, is dat je voor Tiny Thief 2,69 euro moet neertellen. Dat is voor een iPhone game best duur, zeker als je het vergelijkt met Rovio’s eigen spellen – de Angry Birds lijn – die voor slecht 0,89 euro per deel veel meer content biedt.Ook Icebreaker was slechts 0,89 euro.

Aan de andere kant: voor die 2,69 euro krijg je een hoop speelplezier, en het is nog altijd vele malen goedkoper dan een spel voor andere draagbare gameconsoles als de Nintendo 3DS. Wie bereid is deze financiële horde te ne

men, krijgt toegang tot een heel erg leuk en prachtig vormgegeven spel.

[appimg656620224]

Via: AppAdvice

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.