Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Tiny Rogue: fijne rogue-like avonturengame op iOS

Rutger Otto
15 november 2015, 13:12
2 min leestijd
Tiny Rogue: fijne rogue-like avonturengame op iOS
Tiny Rogue

Tiny Rogue

€ 3,49

Reviewscore

8

Tiny Rogue is een nieuwe game in de App Store die je meeneemt op avontuur door verschillende levels. Om de beurt bewegen jij en je tegenstanders over een veld. Haal jij het einde?

Lees verder na de advertentie.

Om de beurt

In Tiny Rogue krijg je elk potje een nieuwe opdracht, bijvoorbeeld ‘red de prinses’ of ‘versla de draak’. Aan jou als ridder de taak om je door een aantal velden heen te slaan. Zo kom je dieper en dieper onder de grond, totdat je het einddoel hebt bereikt.

Maar voordat je zover bent, zul je tactisch te werk moeten gaan in een aantrekkelijke pixel-wereld. Steeds kom je op een veld met vijanden waar je door te swipen doorheen loopt. Heb jij vakje gelopen, dan mag de tegenstander. De monsters in de levels komen altijd op je af en je kunt ze ontlopen of verslaan. Dat doe je door in hun richting te vegen als ze naast je staan. Het cijfertje naast de vijand geeft aan hoeveel leven ze nog hebben.

Je moet vrij tactisch door de leveltjes bewegen, want als de monsters je omsingelen, resulteert dat meestal in een snelle dood. Als held heb je maar drie hartjes en als die op zijn, ben je klaar. Gelukkig wordt er elk level weer eentje bijgevuld, maar moeilijk blijft het wel.

Steeds sterker

Zoals een echte rogue-like game betaamt, maak je jouw personage onderweg almaar sterker. Dat doe je door perkamentrollen met spreuken of door wapens op te pakken. Naast werpmessen kun je met de perkamentrollen bijvoorbeeld vijanden laten bevriezen of teleporteer je jezelf naar een ander plek in het level.

Naar mate je Tiny Rogue vaker speelt, zul je patronen van vijanden beter leren kennen en kun je beter omgaan met je wapens en spreuken. Daardoor zul je waarschijnlijk steeds beter worden en verder komen. Daarbij komt dat je het spelletje gemakkelijk oppakt, zodat je door blijft spelen.

Tiny Rogue downloaden

Heel af en toe voelt het spel wat oneerlijk als je ineens omsingeld staat, maar omdat je altijd snel opnieuw kunt beginnen, voelt dat nergens heel vervelend. Tiny Rogue kost 2,99 euro en is een game die je gemakkelijk even oppakt in de trein of als er even niets op tv is.

Tiny Rogue

Ravenous Games Inc.

€ 3,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Tiny Rogue
Tiny Rogue
Tiny Rogue
Tiny Rogue
Tiny Rogue
Tiny Rogue
Tiny Rogue
Tiny Rogue
Tiny Rogue
Tiny Rogue
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu