Schiet orcs je koninkrijk uit met een kanon in Tiny Empire

Rutger Otto
30 augustus 2015, 13:19
2 min leestijd
Schiet orcs je koninkrijk uit met een kanon in Tiny Empire
Tiny Empire

Tiny Empire

Gratis

Reviewscore

6

Een koning met een kanon moet zorgen dat zijn rijk niet wordt overspoeld met groene monsters. Aan jou de taak om ze van je terrein te knallen in deze game met retro-looks.

Lees verder na de advertentie.

Tiny Empire

Tiny Empire is een game waarin je je door ruim 80 levels baant om zo je koninkrijk te beschermen. Dat doe je op een kaart die zijn inspiratie duidelijk haalt uit oude games. Sowieso is de 16 bit pixel-art alom im het spel vertegenwoordigd.

Begin je te spelen, dan krijg je direct het gevoel weer te maken te hebben met een Angry Birds kloon. Dat is echter niet helemaal het geval. In deze game schiet je geen vogels, maar (verschillende) kanonskogels. Deze hebben allemaal een eigen kracht, maar niet de persoonlijkheid van de gekleurde vogels.

Daarnaast kan de omgeving in Tiny Empire niet kapot. Je verzamelt per level drie sterren door vijanden van het level te knallen. Bouwwerkjes eromheen kun je wel raken, maar blijven altijd heel. Hoe verder je in de game komt, des te slimmer je met de verschillende kogels moet omspringen. Gebruik je de sterke oranje kogel om twee poppetjes van een plateau te schieten of bewaar je hem voor die vier orcs iets verderop? Een heel diepgaande tactiek is niet nodig, maar het houdt de game leuk.

Spelen om sterker te worden

Al snel word je ‘geholpen’ door soldaten van jouw rijk. Die aanhalingstekens staan daar niet voor niets, want eigenlijk staan de soldaten alleen maar in de weg. Ze bewegen net als de meeste monsters niet, maar je mag ze niet raken of het gaat van je score af.

Gelukkig kun je door goed te spelen wel steeds een betere uitrusting voor de soldaten kopen, die ze beter beschermen tegen vriendelijk vuur. Ook het kanon is te upgraden, waardoor je eveneens wil blijven doorspelen.

Download Tiny Empire

Tiny Empire ziet er dankzij de retro-stijl tof uit, maar voelt qua gameplay soms iets te kaal en verouderd. Het goede nieuws is wel dat het een leuk spelletje is en voor 2,99 euro hoef je daarna in elk geval geen in-app aankopen meer te doen.

Tiny Empire

Mother Gaia Studio

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Tiny Empire
Tiny Empire
Tiny Empire
Tiny Empire
Tiny Empire
Tiny Empire
Tiny Empire
Tiny Empire
Tiny Empire
Tiny Empire
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu