Tiny Death Star: bouw je eigen ruimtestation

Roel van Hout
7 november 2013, 10:35
2 min leestijd
Tiny Death Star: bouw je eigen ruimtestation

Drukke dag voor iOS-gamers vandaag. Niet alleen is Rayman Fiesta Run verschenen: je kunt vanaf nu ook aan de slag met Tiny Death Star!

Tiny Death Star is het resultaat van een samenwerking tussen Disney (eigenaar van Star Wars) en NimbleBit (bekend van Tiny Tower, Pocket Planes en Pocket Trains). In het spel speel je de beheerder van de Death Star (het gigantische ruimtestation uit Star Wars episode IV en IV) en is het de bedoeling dat je deze gestaag uitbreidt.

In het begin word je als Darth Vader streng toegesproken door de Keizer, die wil dat je de grootste Death Star ooit gaat bouwen, die door zoveel mogelijk bewoners, ‘bitizens’, bewoond wordt.

Tiny Death Star is een feest van herkenning voor fans

Dat doe je door telkens nieuwe verdiepingen op je Death Star te bouwen. Daarbij is de Death Star te zien als een groot warenhuis: je kunt kiezen tussen bijvoorbeeld een verdieping met winkels, of een met restaurants, of natuurlijk appartementen. Hoe meer appartementen je bouwt, hoe meer bitizens er in je Death Star komen wonen.

Lees verder na de advertentie.

Dat klinkt niet alleen als Tiny Tower, dat is het in principe ook. Met als belangrijkste verschil natuurlijk wel het hele fijne Star Wars-sausje, dat voor de fans echt een feest van herkenning is. Bij het achtergrondmuziekje, een soort 16-bit versie van Darth Vader’s Imperial March, stonden wij al juichend met onze iPhone in onze handen. Verder komen alle bekende personages als Chewbacca, Han Solo, Luke Skywalker, Leia Organa, R2-D2, C-3PO en ga zo maar door, voorbij.

Desalniettemin blijft Tiny Death Star wel een beetje een spel dat je al gespeeld hebt. Kun je echter niet genoeg krijgen van dergelijke managing-games, of ben je een enorme Star Wars-fan, dan mag je dit spel niet missen. Tiny Death Star is in principe gratis, al kun je uiteraard wel betalen om meer geld te krijgen en zo sneller vooruitgang in het spel te boeken. Maar dat is aan jou!

[app 663576850]

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's