Tiny-app voor Mac maakt screenshot-namen slimmer

27 mei 2015, 15:33
1 min leestijd
Tiny-app voor Mac maakt screenshot-namen slimmer

Als je wel eens een screenshot hebt gemaakt op de Mac, weet je dat je niets aan de bestandsnaam hebt om te bepalen welk plaatje het is. De Tiny-app voor Mac brengt daar verandering in.

Lees verder na de advertentie.

Screenshot maken op de Mac

Een screenshot maken op de Mac kan op twee manieren. Door Cmd + Shift + 3 tegelijk in te toetsen, sla je het hele scherm op. Met Cmd + Shift + 4 kun je met de muis selecteren welk deel van het beeld je wil opslaan. Mensen die dat vaak doen, moeten in de Finder van hun Mac zoeken naar de datum en het tijdstip waarop de screenshot is genomen, of pictogrammen vergroten voor een preview.

Heb je liever strakke lijstjes in je mappen, dan heb je meer behoefte aan houvast wat betreft screenshot-namen. Normaal gesproken worden ze bijvoorbeeld opgeslagen als ’Schermafbeelding 2015-05-26 om 10.25.28’.

tiny-app k

Tiny past bestandsnamen aan

Een gratis app voor Mac, genaamd Tiny, maakt het organiseren van screenshot een stuk gemakkelijker, door simpelweg de namen aan te passen. De app draait op de achtergrond mee als je een screenshot maakt. Daarbij neemt het informatie van het openstaande scherm en neemt het zelfs url’s mee. Maak je bijvoorbeeld een screenshot van Twitter, dan wordt het bestand opgeslagen als ‘Safari – twitter.com – – 27 mei 2015 10/34 Screen Shot’.

De app maakt het een stuk duidelijker om even snel in de Finder te checken wat voor afbeelding het is. Tiny geeft ook een optie om na elke screenshot een preview te tonen, maar dat kun je in de instellingen aan- of uitvinken. Om Tiny voor de Mac te gebruiken moet je minimaal Mac OS X 10.10 Yosemite draaien. De app staat niet in de App Store, maar is van de website van de makers te downloaden.

Download Tiny

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu