De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Tinderblocks is een visuele programmeer-app voor kinderen

Erwin Vogelaar
18 november 2016, 20:07
2 min leestijd
Tinderblocks is een visuele programmeer-app voor kinderen
Tinkerblocks

Tinkerblocks

€ 2,99

Reviewscore

7,5

De nieuwe app Tinderblocks is gemaakt voor kinderen om een gevoel te krijgen voor het programmeren, maar dan met zo weinig mogelijk taal.

Lees verder na de advertentie.

Tinderblocks

Wellicht hebben de makers van de nieuwe apps Tinderblocks niet heel goed nagedacht over de naam, want onze associaties met ‘Tinder’ zijn in de eerste plaats niet ‘programmeren’ en ‘kinderen’. Toch is Tinderblocks een interessante app, omdat het kinderen op een visuele manier leert programmeren zonder gebruik van taal. In plaats daarvan krijgen ze een simpele visuele programmeertaal voorgeschoteld.

Tegenwoordig worden kinderen steeds vroeger geprikkeld om te beginnen met programmeren. Niet gek, want dit zal ze in de toekomst helpen op de banenmarkt. De allerjongsten zijn natuurlijk nog niet zelf programma’s in elkaar aan het zetten, maar denken wel na over de basiselementen van programmeren. Dat dingen effect op elkaar hebben en het een zorgt dat het ander gebeurt enzovoort. Hier is tegenwoordig allerlei slim speelgoed voor, maar deze sets zijn voor Sinterklaas toch vaak te duur. Daarom is het nieuwe Tinderblocks nu een geinig alternatief.

De app draait voornamelijk om het op een visuele manier met programmeren bezig te gaan. Dit betekent dat je verschillende elementen met elkaar verbindt om effecten te bereiken. Denk hierbij aan sensoren, besturing en media. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een rij programmeericoontjes met elkaar verbinden, zodat er automatisch een foto van de hond gemaakt wordt als deze langsloopt. Door de nadruk op het visuele zijn de mogelijkheden beperkt, maar het is een leuke introductie voor meisjes en jongens van zes jaar en ouder. De creaties kunnen tevens makkelijk met vrienden gedeeld worden, zodat die er weer op voort kunnen bouwen.

Tinderblocks downloaden

Tinderblocks is nu te downloaden in de App Store voor 2,99 euro. Voor het gebruik van de app heb je wel 185MB vrije ruimte nodig. Ook moet je minimaal iOS 9.0 draaien om aan de slag te gaan.

Tinkerblocks

urbn; pockets

€ 2,99 via App Store

Tinkerblocks
Tinkerblocks
Tinkerblocks
Tinkerblocks
Tinkerblocks
Tinkerblocks
Tinkerblocks
Tinkerblocks
Tinkerblocks
Tinkerblocks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu