Tinder kiest voortaan zelf jouw beste profielfoto uit met Smart Photos

13 oktober 2016, 18:27
1 min leestijd
Tinder kiest voortaan zelf jouw beste profielfoto uit met Smart Photos
Tinder

Tinder

Gratis

Machine learning en algoritmes gaan een steeds grotere rol spelen in apps. Met de nieuwe Tinder Smart Photos kiest de app jouw beste foto uit, die de meeste reacties oplevert.

Lees verder na de advertentie.

Tinder Smart Photos levert meer matches op

Als Tinder naar jouw mening te weinig matches oplevert, komt de update van vandaag als geroepen. Een goed Tinder-profiel begint namelijk bij een goede profielfoto, die potentiële kandidaten naar rechts willen swipen. In de instellingen van de app kun je de Smart Photos schakelaar omzetten, waarna de app het algoritme meteen aan de gang laat gaan.

Tinder Smart Photos

Door deze functie te activeren gaat Tinder de foto’s op je profiel langs, en kiest vervolgens de beste uit. Dit doet de app door gebruikers willekeurige foto’s uit je profiel te laten zien, en bij te houden welke wel en niet tot matches leiden. Op basis van deze data kiest de app daarna de beste foto uit als jouw Tinder visitekaartje.

‘Tot twaalf procent beter resultaat’

Gebruikers die de Tinder Smart Photos gebruiken, krijgen gemiddeld tot 12 procent meer matches dan voorheen. Wie weet kom je er met de functie wel achter dat de foto waar je het meest trots op was niet degene is die door anderen gewaardeerd wordt. Bovendien zal het algoritme alleen maar beter worden naarmate je Tinder langer gebruikt en mensen vaker een foto naar links of rechts vegen.

Ook de volgorde die jij voor je foto’s uitgekozen had gaat hierdoor op de schop. De Tinder Smart Photos zet je plaatjes op de best mogelijke volgorde. De update voor de Tinder-app verschijnt vandaag voor zowel iOS als Android.

Tinder

Tinder Inc.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Tinder

Bron: Tinder
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu