Tinder experimenteert met betaalde functies in Nederland

Voorheen was dating-app Tinder gratis en ongelimiteerd te gebruiken, maar daar komt verandering in. Tinder is in Nederland gestart met het testen van betaalde functies in de app.

Tinder Plus

tinder betaalfunctie Tinder PlusTinder-gebruikers op Twitter melden dat de app een notificatie toont waarin staat aangegeven dat de desbetreffende persoon ‘out of likes is’. Pas na 24 uur wachten of het afsluiten van een Tinder Plus-abonnement, kan er weer naar hartenlust van de app gebruik worden gemaakt.

Opvallend genoeg verschillen de prijzen voor het abonnement sterk: zo krijgen sommige gebruikers een aanbod van 2,99 per maand, terwijl anderen een kleine 10 euro zouden moeten betalen (zie screenshot). Mogelijk test Tinder hoeveel gebruikers bereid zijn om te betalen voor ongelimiteerd gebruik van de app. In de App Store staat aangegeven dat de in-app aankopen tussen de 2,99 en 4,99 kosten.

Naast ongelimiteerd liken biedt Tinder Plus ook de mogelijkheid om afwijzingen ongedaan te maken en matches te zoeken op andere locaties.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Zo werkt Tinder

Swipe naar links of rechts om anderen te keuren

Tinder werkt als een soort vleeskeuring, waarbij je mannen of vrouwen een kruisje of hartje kunt geven om ze al dan niet af te wijzen. Hebben jullie elkaar allebei een hartje gegeven, dan is er een match en start een chatgesprek. Om met het bekijken en beoordelen van profielen te starten, is wel een koppeling met je Facebook-account nodig. Vervolgens kun je nieuwe mensen in je buurt zoeken en hun foto’s en eventuele gedeelte interesses bekijken.

Sinds medio 2014 heeft Tinder een functie erbij gekregen die is te vergelijken met Snapchat. Met Tinder Momenten kun je foto’s met je matches delen die na verloop van tijd weer verdwijnen. De mogelijkheid om foto’s te delen was er een waar gebruikers al langer om vroegen. Via de link hieronder kun je zelf gaan Tinderen. Daar heb je wel iOS 7+ en tenminste 18MB aan vrije opslagruimte voor nodig.

Tinder

Tinder Inc.

7,4 (34495 reviews)
Gratis via App Store

Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.