Tinder gebruikersaantal op 330.000 in Nederland
Roel van Hout

In Nederland ligt het Tinder gebruikersaantal al op meer dan 330.000. Nederlanders blijken massaal te zijn gevallen voor de dating app.

Het zijn flinke cijfers, en het lijkt daar voorlopig niet bij te blijven: het Tinder gebruikersaantal neemt dagelijks met 10 procent toe. Dat zegt Justin Mateen, medeoprichter van Tinder, tegen AndroidPlanet.

tinder gebruikersaantal

Justin Mateen

Het aantal gebruikers is volgens Mateen pas onlangs explosief gaan toenemen: “Het aantal downloads is sinds afgelopen september enorm gegroeid en relatief gezien groter dan in andere landen. De groei is opmerkelijk te noemen omdat deze zonder inzet van marketing of reclame is bereikt, aldus Mateen: “De penetratiegraad in Nederland is hoger dan in andere landen waar Tinder is gelanceerd”, stelt hij.

“Tinder gebruikers zijn bezig met ‘social discovery’ “

Tinder werkt als een soort vleeskeuring, waarbij je mannen of vrouwen een kruisje of hartje kunt geven om ze al dan niet af te wijzen. Hebben jullie elkaar allebei een hartje gegeven, dan is er een match en kun je met elkaar praten. Mateen vindt zijn app echter meer dan een dating-app. “[Tinder is] gericht op social discovery. Je ontmoet met de app nieuwe mensen in je buurt, die mogelijk dezelfde interesses en Facebook-vrienden hebben. Dagelijks maken we 3 miljoen nieuwe matches.”

Mateen laat bovendien weten dat er hard wordt gewerkt aan updates voor Tinder. Zo wordt momenteel onderzocht of het mogelijk kan worden gemaakt om foto’s te delen in een chatgesprek. Mateen onderstreept dat het verbeteren van de gebruikerservaring wat hem betreft altijd voorop zal staan.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.