De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Tinder ook in 2015 populair, aantal matches groeit

Gijs Ettes
13 januari 2015, 9:08
2 min leestijd
Tinder ook in 2015 populair, aantal matches groeit

De populariteit van de dating-app Tinder is de afgelopen tijd nauwelijks afgenomen. Onlangs werd de mijlpaal van 5 miljard matches doorbroken.

Lees verder na de advertentie.

Tinder cijfers blijven groeien

Tinder cijfers

En Tinder heeft in 2015 grootste plannen. Zo maakte het bedrijf gisteren een strategische keuze om het bedrijf achter de chat-app Tappy over te nemen. Tappy heeft nog het meest weg van Snapchat, aangezien je in deze app ook foto’s en berichten kan delen die na 24 uur automatisch verdwijnen. “We groeien enorm snel en het is lastig om getalenteerde mensen te vinden die ons kunnen helpen onze ambitieuze doelen voor 2015 te bereiken.”

Op dit moment handelt Tinder dagelijk 1,5 miljard swipes af, waarmee in totaal zo’n 21 miljoen matches worden gemaakt. De aantallen liggen beduidend hoger dan enkele maanden geleden. Zo deed Tinder afgelopen oktober nog 1 miljard swipes en 12 miljoen matches per dag. In Nederland maken ongeveer anderhalf miljoen mensen gebruik van de applicatie.

Zo werkt Tinder

Swipe naar links of rechts om anderen te keuren

Tinder werkt als een soort vleeskeuring, waarbij je mannen of vrouwen een kruisje of hartje kunt geven om ze al dan niet af te wijzen. Hebben jullie elkaar allebei een hartje gegeven, dan is er een match en start een chatgesprek. Om met het bekijken en beoordelen van profielen te starten, is wel een koppeling met je Facebook-account nodig. Vervolgens kun je nieuwe mensen in je buurt zoeken en hun foto’s en eventuele gedeelte interesses bekijken.

Sinds medio 2014 heeft Tinder een functie erbij gekregen die is te vergelijken met Snapchat. Met Tinder Momenten kun je foto’s met je matches delen die na verloop van tijd weer verdwijnen. De mogelijkheid om foto’s te delen was er een waar gebruikers al langer om vroegen. Mogelijk krijgt de dating-app op termijn ook in-app aankopen. Via de link hieronder kun je zelf gaan Tinderen. Daar heb je wel iOS 7+ en tenminste 18MB aan vrije opslagruimte voor nodig.

Tinder

Tinder Inc.

Gratis via App Store

Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Tinder
Bron: Techcrunch
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu