Veiliger swipen op Tinder: dating-app nu beter beveiligd

Erwin Vogelaar
2 juli 2018, 16:45
2 min leestijd
Veiliger swipen op Tinder: dating-app nu beter beveiligd
Tinder

Tinder

Gratis

Reviewscore

8

De beveiliging van populaire dating-app Tinder is verbeterd. Dat is gebeurd na aandringen van een Amerikaanse senator. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie.

Tinder beveiliging verbeterd

Maak je gebruik van dating-app Tinder? Dan geef je de app een hoop informatie over jezelf. Denk aan foto’s, je persoonlijke profiel, swipes en natuurlijk de chats met je matches. Nadat een Amerikaanse senator in een brief aandrong om de app veiliger te maken, heeft Tinder deze kritiek verwerkt.

Beveiligingsbedrijf Checkmarx kwam begin dit jaar namelijk achter de onveilige kanten van de app. Tinder verstuurde foto’s van gebruikers onversleuteld. Daardoor was het voor een kwaadwillende op hetzelfde netwerk mogelijk om profielfoto’s om te ruilen, voor bijvoorbeeld advertenties of nare plaatjes.

tinder beveiliging

Het was tevens mogelijk om alle handelingen van iemand in de app te zien. Dat komt doordat elke handeling een andere bestandsgrootte had. Toen senator Ron Wyden hier achter kwam, schreef hij afgelopen februari een brief aan de makers van Tinder.

In een reactie aan senator Wyden, schrijft Match Group van Tinder nu dat handelingen niet meer afgelezen kunnen worden, en dat alle afbeeldingen in de app nu volledig zijn versleuteld. “Net als elk technologiebedrijf werken we constant aan het verbeteren van onze verdediging in de strijd tegen kwaadaardige hackers en cybercriminelen”, schrijft Jared Sine van Match Group.

Meer concurrentie

Tinder is allang niet meer de enige grote dating-app in de App Store. Inmiddels heeft Match Group een hoop concurrentie. Nederlanders zijn ook te vinden op apps als Happn, Badoo en Bumble. In de App Store krijgt Tinder tevens steeds meer negatieve recensies. Er wordt onder andere geklaagd over de hoeveelheid neppe accounts.

Tinder heeft wel de beste technologie. Zo kun je een Spotify-account linken om te matchen op muziek en kiest de app voor jouw de beste foto uit. De app is via onderstaande knop te downloaden in de App Store.

Tinder

Tinder Inc.

Gratis via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen