TimesUpp: mis nooit meer een afspraak door drukte op de wegen

18 februari 2014, 14:01
2 min leestijd
TimesUpp: mis nooit meer een afspraak door drukte op de wegen

Rottige file. Je was nog wel zó bijtijds van huis gegaan, maar je hebt je afspraak door de verkeersdrukte toch gemist. Dankzij TimesUpp behoren dergelijke ergernissen voortaan tot het verleden.

Lees verder na de advertentie.

Aan TimesUpp-ontwikkelaar Innovactory kun je het bouwen van zo’n soort app wel toevertrouwen, want verschillende werknemers waren eerder werkzaam bij fabrikant van navigatie-apparatuur TomTom. TimesUpp maakt dan ook niet geheel toevallig gebruik van de verkeersinformatie van TomTom om te berekenen wanneer je de deur uit moet.

→ Ontdek meer navigatie apps!

Het werkt als volgt: door TimesUpp toegang tot de standaard iOS agenda-app te geven, kan de app precies berekenen hoe laat je de deur uit moet om een bepaalde afspraak te halen. Daarbij is het van belang dat je bij een afspraak wel de locatie invoert, want anders kan TimesUpp natuurlijk niet uitmikken hoe laat je moet vertrekken. Je kunt zelf overigens ook handmatig afspraken aan TimesUpp toevoegen, maar het is gemakkelijker om alles gewoon in de iOS-agenda te zetten om voor jezelf het overzicht te behouden.

Ontvang een TimesUpp notificatie voor je weg moet

TimesUpp

Vervolgens legt TimesUpp je locatie langs de dankzij TomTom beschikbare informatie over drukte op de wegen, en stuurt je standaard een kwartier vóór je weg moet om een bepaalde afspraak te halen, een reminder. Als je dat wat te kortdag is, kun je die reminder uiteraard ook eerder instellen.

Verder kun je in de app ook reisinformatie over de treinen zien – vaak een goed alternatief als het weer eens raak is op de snelwegen en je uren vóór je afspraak de deur uit zou moeten.

TimesUpp is een goede app voor wie voor zijn of haar werk veel moet reizen. De app is vooralsnog gratis, maar aangezien een vergelijkbare dienst bij TomTom vrij prijzig is, ligt het in de lijn der verwachting dat er op ten duur wel geld voor de diensten van TimesUpp zal moeten worden betaald. Probeer de app daarom vooral uit, nu deze nog gratis is!

TimesUpp OV, Verkeer, Parkeren

Gaiyo B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
TimesUpp OV, Verkeer, Parkeren
TimesUpp OV, Verkeer, Parkeren
TimesUpp OV, Verkeer, Parkeren
TimesUpp OV, Verkeer, Parkeren
TimesUpp OV, Verkeer, Parkeren
TimesUpp OV, Verkeer, Parkeren
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu