Timehop: duik in je verleden op social media
Gijs Ettes

De gratis iPhone-app Timehop is een leuke manier om terug te kijken op wat je allemaal hebt meegemaakt op social media. Nadat je je accounts hebt gekoppeld, zie je precies wat je ‘vroeger’ allemaal uitspookte en meemaakte op onder andere Facebook en Twitter.

Timehop iOSTimehop is een geinige app om erbij te hebben. Nadat je de app hebt gedownload en gestart, koppel je met een paar klikken je Facebook-, Twitter-, Instagram- en Foursquare-accounts waarna Timehop voor je de geschiedenis induikt. Zo zie je voor één, twee of drie jaar terug wat er gebeurde of wat je aan het doen was. Al je foto’s en berichtjes van de desbetreffende dag worden teruggehaald en weergegeven. Timehop verrast je op die manier elke dag weer met gebeurtenissen waarvan je misschien was vergeten dat je ze ooit hebt meegemaakt.

De app is dan ook een feest van herkenning. Bovendien kun je je Dropbox en Flickr synchroniseren om zo nog een beter beeld van je eigen sociale verleden te krijgen. Oude statusupdates zijn desgewenst (nogmaals) te delen, maar als je daar geen zin in hebt, kun je ze ook gewoon voor jezelf houden.

Timehop downloaden

De app heeft een fijn design dat is geoptimaliseerd voor iOS 7. Je hebt dan ook deze versie van Apples besturingssysteem nodig om Timehop te gebruiken. Daarnaast is 23MB aan opslagruimte vereist.

Timehop - Memories Then & Now

Timehop

Gratis via App Store

Timehop - Memories Then & Now
Timehop - Memories Then & Now
Timehop - Memories Then & Now
Timehop - Memories Then & Now
Timehop - Memories Then & Now

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.