Timeful: een slimme kalender voor je iPhone
Rutger Otto

De app Timeful is een kalender en todo-app ineen, gemaakt door twee professoren van Standford en een afstudeerder. De app leert je schema en kan automatisch prioriteit geven aan je taken en ze verschuiven in je agenda. Zo moet je jouw tijd uiteindelijk beter kunnen managen.

Plan taken op je productiefste moment

timeful klTimeful is gemaakt om jouw fouten in je agenda recht te zetten. Dat doet de app dankzij een zogeheten ‘Intention Genome’. Dit sort ervoor dat de type activiteiten worden herkend. Een algoritme die gedrag met wetenschap combineert, rangschikt je taken vervolgens op momenten die voor jou het beste uitkomen.

Dan Ariely, één van de professoren, zei dat mensen hun meest productieve momenten van de dag verspillen aan activiteiten als het checken van Facebook. In Timeful kun je aangeven wanneer jij je het meest productief voelt, zodat juist op die momenten de taken met een hoge prioriteit worden ingepland.

Ook handig is de functie om herhaling in te plannen. Dus als je elke week twee keer wil hardlopen, houdt Timeful daar rekening mee en plant de app dit systematisch in. Om efficient te werken, probeert de app rekening te houden met beslissingen die je moet nemen. Wat kan wel wachten tot morgen en wat niet?

Timeful downloaden

Ga je Timeful gebruiken, dan zul je natuurlijk wel moeten veranderen in de manier waarop je jouw agenda en todo-apps gebruikt. En zoals altijd: het werk moet je nog altijd zelf doen. Timeful is gratis te downloaden voor iOS 7 en nieuwer. Voor installatie is 11,5MB aan vrije opslagruimte nodig.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.