TimeBuzz laat visueel beperkten voelen hoe laat het is
Redactie
TimeBuzz

TimeBuzz

€ 1,09

Onze score

8

Nederlander Marco Miltenburg heeft een app ontwikkeld waarmee mensen met een visuele beperking de tijd kunnen aflezen op de Apple Watch. TimeBuzz maakt gebruik van de taptic engine van het slimme horloge.

TimeBuzz laat je weten hoe laat het is door via de taptic engine van de Apple Watch vibraties te versturen. De ontwikkelaar heeft de app speciaal ontwikkeld voor mensen met een visuele beperking, maar is natuurlijk handig voor iedereen die wil weten hoe laat het is zonder op het horloge te hoeven kijken.

Braille in vibraties

De app werkt met lange en korte vibraties. Eerst worden de uren en dan de minuten gevoeld. Tussen de vibraties is een korte pauze ingebouwd, zodat uren van minuten kunnen worden onderscheiden. Op de website van TimeBuzz wordt verder uitgelegd hoe dit werkt. Er kan zelfs een eigen buzzpatroon worden ingesteld, namelijk de Big Ben, Domtoren, Notre-Dame of Times Quare.

Omdat het voor de doelgroep van TimeBuzz lastiger of onmogelijk is een Apple Watch te bedienen, heeft TimeBuzz een complicatie gemaakt. Dit betekent dat je op het klokje kunt tikken om de app te activeren. De bijbehorende app biedt meer informatie door middel van een voice-over en is ontwikkeld in samenwerking met Vereniging Bartiméus Sonneheerdt, Stichting Bartiméus en Koninklijke Visio.

TimeBuzz downloaden

Om TimeBuzz te kunnen gebruiken, heb je natuurlijk een Apple Watch nodig, maar ook moet iOS 9.0+ geïnstalleerd staan. Verder is er 5,5MB aan vrije opslagruimte vereist.

TimeBuzz

Marco Miltenburg

€ 1,09 via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.