Timberman: net zo simpel en verslavend als Flappy Bird

Rutger Otto
15 juli 2014, 18:20
2 min leestijd
Timberman: net zo simpel en verslavend als Flappy Bird

Is dit hem dan eindelijk? De officieuze opvolger van Flappy Bird? Goed, Timberman draait dan wel om bomen kappen en niet om door pijpen vliegen, maar het spel is nu al razend populair. Daarbij is het even slim, verslavend en frustrerend als Flappy Bird.

Lees verder na de advertentie.

Timberman maakt een gestage opmars richting nummer 1 op de toplijst van gratis apps in de App Store. In twintig landen staat de app al in de top vijf. Dan weet je dat je met een interessant spel te maken hebt.

Hakken, hakken, hakken

In Timberman speel je een houthakker die een oneindig hoge boom moet weghakken. Onderin het scherm van je iPhone tik je links of rechts. Dat bepaalt waar de houthakker zijn bijl in de stam zet: aan de linker of rechterkant van de boom. Bij elke slag sla je een stuk van de stam onder de boom weg. Op die manier zakt de boom en is het aan jou de taak om dalende takken aan de linker en rechterkant te ontwijken.

Timberman - iPhone/iPod Touch/iPad - Gameplay

Als je geraakt wordt door een tak ben je af. Als de timer boven in beeld leeg is ook. Dat gaat steeds sneller, dus rustig kijken aan welke kant de takken naar beneden komen is geen optie om topscores te halen. Het spel is onvergeeflijk, maar ben je af, dan wil je meteen weer opnieuw beginnen.

Even verslavend als Flappy Bird

Vandaar de vergelijking met Flappy Bird (wat van een andere maker is). Het is verslavend en moeilijk. Als je in een soort flow zit, lukt het allemaal wel, totdat je ineens begint na te denken over de positie van de takken en waar je dan moet tikken. Dat is meestal wat je nekt, waarna het Game Over-scherm in beeld komt.

Per stuk boom dat je weghakt, scoor je een punt. Dat gaat snel en je scores zullen dus al snel hoger zijn dan je ooit in Flappy Bird hebt gehaald. De game blijft uitdagend en leuk omdat je nieuwe personages kan ontgrendelen bij hoge scores. En natuurlijk kun je highscores vergelijken met die van vrienden om ze vervolgens in te peperen dat de jouwe beter is.

Download Timberman

Timberman is gratis te downloaden voor iOS 4.3 of nieuwer. Je hebt 25,3MB aan vrije opslagruimte om de game te installeren. Let op: je legt dit spel niet zomaar aan de kant.

Timberman

Digital Melody

Gratis via App Store

Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Timberman
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu