Tikkie: snel geld overmaken via WhatsApp, met iedere Nederlandse bank

Lars Paijmans
22 juni 2016, 16:30
2 min leestijd
Tikkie: snel geld overmaken via WhatsApp, met iedere Nederlandse bank
Tikkie

Tikkie

Gratis

Reviewscore

7

Als je regelmatig een avondje weggaat met vrienden, zul je ook regelmatig de volgende dag geld overmaken naar degene die de rekening heeft betaald. Met Tikkie wil ABN AMRO dit zo makkelijk mogelijk maken, met een beetje hulp van WhatsApp. Het fijne: het maakt Tikkie niet uit bij welke bank je zit.

Lees verder na de advertentie.

Tikkie: geld overmaken via WhatsApp

ABN AMRO is lang niet de eerste Nederlandse bank die het overmaken van geld gemakkelijker wil maken met een app. Zo gingen de Rabobank en ING ABN respectievelijk al voor met GRPPY en Twyp. Waar blinkt Tikkie in uit?

Tikkie lijkt het vooral zo gemakkelijk mogelijk te willen maken om geld naar bekenden over te maken, ongeacht welke bank je gebruikt. Nadat je je in de app hebt aangemeld met je naam en telefoonnummer, is het belangrijk dat je jouw IBAN-nummer invoert waar er geld op gestort kan worden.

Vervolgens kun je de app gebruiken om snel betaalverzoeken aan te maken en te delen. Deze linkjes kun je delen zoals jij dat graag wil, zoals WhatsApp of Telegram, maar ook via een mail. Tikkie gaat er echter vanuit dat je via WhatsApp de link wilt versturen, omdat de ‘Verstuur met WhatsApp’-knop de enige is die groot in beeld verschijnt. Voor andere diensten zul je de url dus even zelf moeten kopiëren. De ontvangers openen de link en kunnen de betaling vervolgens via iDeal afronden.

Tikkie is snel een toegankelijk

Het handige van Tikkie is dat anderen de app niet verplicht hoeven te gebruiken, wat het een stuk toegankelijker maakt om de app te gaan gebruiken omdat je hele vriendengroep niet eerst een account hoeft aan te maken. Tel hierbij op dat je geen extra transactiekosten hoeft te betalen als je de app gebruikt, en je hebt met Tikkie een fijne nieuwe app om onderlinge betalingen met je vrienden en familie wat soepeler te laten verlopen. De app is vanaf nu gratis beschikbaar.

Download Tikkie in de App Store (gratis)

Tikkie

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen