De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Tikkie introduceert geld overmaken naar 06-nummers: zo werkt het

Lars Paijmans
22 november 2018, 13:37
1 min leestijd
Tikkie introduceert geld overmaken naar 06-nummers: zo werkt het
Tikkie

Tikkie

Gratis

Reviewscore

8

Voortaan heb je geen rekeningnummer meer nodig van iemand om er geld naar over te maken. Tikkie laat je nu geld overmaken met enkel het 06-nummer van de ontvanger.

Een Tikkie via 06-nummer betalen

ABN AMRO onthult een handige update voor de populaire Tikkie-app. Omdat je tijdens het instellen van de app zowel je rekeningnummer als je 06-nummer opgeeft, weet de app welke bankrekening er aan een telefoonnummer gekoppeld is.

Met die gegevens wordt het mogelijk om geld direct over te boeken naar Tikkie-gebruikers in je adresboek, ook als je hun bankrekeningnummer niet weet. Hierdoor hoef je niet meer een betaalverzoek af te wachten, maar kun je zelfstandig er al voor kiezen om een bedrag op deze manier over te maken.

Tikkie app

De functie wordt nu nog getest onder een kleine groep gebruikers, waarna hij voor iedereen beschikbaar komt. Volgens ABN AMRO zal de algemene uitrol spoedig gebeuren.

In webwinkels met Tikkie betalen

Om Tikkie nog breder inzetbaar te maken, wordt de app ook als optie toegevoegd in webshops. Webwinkels kunnen nu een Tikkie-knop aan de betaal-opties toevoegen. Klik je hier op, dan krijg je een sms met daarin een Tikkie-betaallink.

Sinds de lancering van Tikkie in juni 2016 is er ruim 1,2 miljard euro terugbetaald via de app, door vier miljoen gebruikers. Hoewel ook andere Nederlandse banken soortgelijke apps gelanceerd hebben, blijft Tikkie het populairst. Wil je meer weten over het gebruik van Tikkie en wat je er allemaal mee kunt? Check dan onze uitgebreide gids.

Lees ook: Tikkie: 4 tips en alles wat je moet weten over deze betaal-app

Tikkie

ABN AMRO Bank N.V.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen