TikiNotes: Sneller typen op je iPhone?

Redactie
1 januari 2010, 9:01
2 min leestijd
TikiNotes: Sneller typen op je iPhone?

Er verschijnen de laatste tijd steeds meer applicaties met alternatieve toetsenborden in de App Store. Een goed voorbeeld van een dergelijke applicatie is TikiNotes. Met deze applicatie kan je met een alternatief toetsenbord met zes toetsen een tekst typen. Met behulp van een Engels t6-systeem kan het erg snel werken als je een Engelse tekst wilt schrijven.

Zes toetsen

De zes toetsen, die op het TikiNotes-toetsenbord te vinden zijn, werken ongeveer als de toetsen op een telefoon die gebruik maakt van t9. Één toets bevat in dit geval 6 tekens. Als je op een toets tikt verspreiden de tekens zich over de andere toetsen. Op één knop staat dan dus slechts één letter.

Woordherkenning

Op het moment dat je aan het typen bent doet de applicatie constant woord-suggesties. Zoals hierboven al staat vermeldt worden er alleen Engelse suggesties gedaan. Dit is natuurlijk niet handig als je een Nederlandse tekst aan het typen bent, maar gelukkig kan je het in de opties uitzetten.

Lees verder na de advertentie.

T6

Voor de geoefende Tiki-gebruiker is er ook een T6-optie. De opties stelt je in staat om een hele stap over te slaan in het Tiki-typen. In de T6-modes hoef je alleen maar de knop met de zes tekens aan te tikken waar jouw letter op staat. Als je dit een aantal keer doet zal de applicatie het woord vormen. Dit is dus goed te vergelijken met de Engelse T9-invoer op alle niet-smartphones.

Tekst gebruiken

Het toetsenbord werkt natuurlijk alleen binnen deze applicatie. Om je getypte tekst nu ook ergens anders te gebruiken kan je gebruik maken van de knippen/plakken-functie van de iPhone, maar er zijn ook andere manieren. Je kan je tekst bijvoorbeeld vanuit de applicatie mailen, Twitteren en plaatsen op Facebook.

TikiNotes is gratis te downloaden uit de App Store.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's