Tijdelijk gratis: Pig Rush [kerst]

Redactie
23 december 2009, 16:38
2 min leestijd
Tijdelijk gratis: Pig Rush [kerst]

Sinds gisteren is de vrolijke game Pig Rush gratis. De bedoeling is om een varkentje al springend door de levels heen te helpen, de ontwikkelaars zeggen liever: “Can you save the bacon?”.
Het principe van de game doet een beetje denken aan Canabalt, maar kan Pig Rush deze topgame evenaren?

Hoog en laag

De besturing van de game is vrij simpel, tik het scherm hoog aan om hoog te springen en tik het scherm laag aan om laag te springen. Meer dan springen en rennen kan het varkentje niet. Tijdens het spelen reageert de game niet snel op het aanraken van je scherm, dat kan erg funest zijn naarmate je verder komt. Dat laat reageren is nogal iets aparts, is het bewust of ligt het aan de software? Hoe dan ook, je zal moeten leren op tijd te drukken, waarschijnlijk is het dus het principe van de game.
pig rush

Raar rennen

Het varkentje is erg schattig, evenals de gehele interface. De vrolijkheid komt je tegemoet door de felle kleuren en de zwarte omranding van de objecten. De game is niet realistisch, maar de manier waarop het varkentje rent is zeer bizar. De poten gaan snel op en neer en het lijkt wel een speenvarken dat vlucht voor de slacht.
raar rennen

Kerstsfeer

Een leuke functie in de game is de kerstmodus. Wanneer je in het beginscherm bent moet je eventjes schudden met je iPhone totdat je belletjes hoort. Als het goed is is het scherm nu verandert en zie je de tekst “Reindeer Rush” met een varkentje dat op een rendier lijkt/een rendier. In de kerstmodus zijn de attributen en de achtergrond tijdens het spelen ook geheel in kerstsfeer.

Lees verder na de advertentie.

Canabalt

De game is erg snoezig, schattig en grappig, maar hij overtreft canabalt niet. Pig Rush is meer gericht op kinderen en reageert net niet soepel genoeg als canabalt. Deze twee vergelijken is hetzelfde als het vergelijken van appels en peren, dus we gaan hier verder niet op in.

Info
Prijs: Gratis [tijdelijk]
iTunes: klik

ham
zorg dat je varkentje niet zo belandt….

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's