Tiiny: deel kleine foto’s en video’s die na een dag verdwijnen

14 september 2014, 12:40
2 min leestijd
Tiiny: deel kleine foto’s en video’s die na een dag verdwijnen

Mede-oprichter van Digg, Kevin Rose, heeft een nieuwe app gemaakt waarmee je kleine, vierkante foto’s kan delen met je volgers. Na 24 uur verdwijnen ze.

Lees verder na de advertentie.

Tiiny is de eerste app van Kevin Rose’s nieuwe startup North Technologies. In de app zie je een grid met verschillende foto’s en video’s van het formaat 212 x 212 pixels. Klein dus. Je kan ze niet groter maken en ze worden automatisch vernietigd na een dag.

Tiiny draait om de content

tiiny

Je logt in bij Tiiny met je Twitter-account. Mensen die je wil volgen moeten dus wel een Twitter-account hebben. Bij het inschrijven volg je automatisch mensen die je op Twitter volgt en die de app ook gebruiken. Zo heb je meteen content om naar te kijken. Aan de andere kant maakt het de app wel wat minder persoonlijk, hoewel je mensen handmatig kunt ontvlogen.

Linksboven in het grid staat een klein vakje die toont wat je camera ziet. Dit venstertje is dan ook je camera. Tik om een foto te maken en hou ingedrukt om een filmpje op te nemen, dat in herhaling wordt afgespeeld. Je creatie wordt meteen getoond. Ben je er toch niet blij mee, dan kun je er links overheen vegen om te verwijderen.

Simpele layout

In een oogopslag kun je niet zien van wie welke foto is. Pas als je je vinger op een foto ingedrukt houdt, zie je wie de makers zijn en hoeveel likes het heeft gekregen. Likes kun je uitdelen door te dubbeltikken. Deze aanpak zorgt echter wel dat je foto’s en video’s eerder gaat beoordelen op hoe het eruit ziet, in plaats van op die het heeft gemaakt.

Naast het hoofdscherm is er ook een scherm waarop je notificaties kan zien en wie je volgers zijn. Daarnaast is er nog een pagina waar de meest populaire content getoond wordt.

Tiiny downloaden

Is Tiiny dé nieuwe app om foto’s en video’s met elkaar te delen? Wie weet, je kunt het zelf proberen. De app is gratis te downloaden in de App Store voor iOS 7 en nieuwer. Voor installatie is 5,4MB aan opslagruimte nodig.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu