Tieners gebruiken iBooks het minst

Uit recent onderzoek blijkt dat tieners het minst warmlopen voor eBooks en de iBook store het minst gebruiken. Amper 10 % van de ondervraagde jongeren gaf aan eBooks te lezen of iBooks te gebruiken.

Apparaten

Het opvallende is, is dat het overgrote deel van de jongeren wel in het bezit van een iPhone, iPod touch, of iPad is. Echter spreekt iBooks deze doelgroep totaal niet aan. Het onderzoek, uitgevoerd door Bowker, is eind 2011 afgenomen.

Resultaten

Uit de resultaten blijkt dat jongeren en tieners lezen op zich niet meer heel interessant vinden, echter blijkt ook dat jongeren het veel aantrekkelijker zouden vinden om iBooks te gebruiken als het aan social media als Twitter of Facebook te koppelen was.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Jongeren geven ook aan dat het scherm van een iPhone of iPod touch echt te klein is om ‘ontspannen’ op te kunnen lezen.

Lezen wordt nog steeds snel geassocieerd met saai. Jongeren doen het alleen als het moet voor bijvoorbeeld een schoolopdracht. Uiteindelijk kwam er dus wel een goede tip uit het onderzoek; maak het mogelijk om iBooks en de eBooks te koppelen aan social media, de jongeren worden dan op een leuke eigentijdse manier getipt voor bepaalde digitale boeken.

Bij de oudere leeftijdsgroepen neemt iBooks en het digitaal lezen wel flink toe, veel volwassenen gebruiken hun iPhone, iPod touch of iPad om op te lezen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.