Tidal-app voorzien van Chromecast-ondersteuning

Wouter Nijsen
11 juli 2016, 9:36
2 min leestijd
Tidal-app voorzien van Chromecast-ondersteuning
TIDAL Music: HiFi, Playlists

TIDAL Music: HiFi, Playlists

Gratis

Reviewscore

7,5

De iOS-app van muziekdienst Tidal is van Chromecast-ondersteuning voorzien. Hierdoor wordt het mogelijk om audio en video naar je televisie te streamen.

Lees verder na de advertentie.

Tidal Chromecast-ondersteuning

De Tidal-app voor iOS is toe aan versie 1.14.0 en die brengt een fijne nieuwe feature met zich mee. Het is namelijk voortaan mogelijk om de app te verbinden met je Chromecast, waardoor je liedjes en muziekvideo’s naar je televisie kunt sturen. Hierdoor ben je niet meer gebonden aan het kleinere scherm van je iPhone of iPad.

chromecast-review

In het afspeelscherm vind je het bekende Cast-knopje, waar je op tikt om met de slimme hdmi-dongel te verbinden. Concurrent Spotify biedt al langer Chromecast-ondersteuning, maar Apple Music (nog) niet. De update brengt verder een aantal bugfixes en zorgt dat de app beter werkt.

Tidal en Apple

Begin deze maand verscheen er opvallend nieuws over Tidal. Apple zou namelijk overwegen om de muziekdienst over te nemen, omdat deze sterke banden heeft met populaire artiest als Kanye West en Beyoncé, waarvan albums eerder of zelfs exclusief op Tidal verschijnen. De dienst is tevens de enige plek waar je het complete oeuvre van Prince kunt beluisteren.

Tidal bestaat sinds 2014 en onderscheidt zich tevens door de hoge kwaliteit audio die je er vindt. Voor 20 euro per maand luister je naar hifi-audiokwaliteit, terwijl je voor normale kwaliteit de helft betaalt. De muziekdienst werd in 2015 door Jay-Z overgenomen en heeft momenteel 4,2 miljoen betalende gebruikers. Dat laatste is minder dan Apple Music, dat op dit moment circa 13 miljoen betalende gebruikers heeft. Spotify is nog een stukje groter.

Tidal voor iOS downloaden

De nieuwste versie van de Tidal-app is via onderstaande link te downloaden. De app weegt 32,8MB en werkt op alle apparaten met iOS 8.1 of hoger. Houd er rekening mee dat je maandelijks moet betalen voor de muziekdienst, al kun je wel gratis een proefperiode starten.

TIDAL Music: HiFi, Playlists

TIDAL Music AS

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu