Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Thumper: Pocket Edition is de meest intense iOS-game

Erwin Vogelaar
26 januari 2018, 12:51
2 min leestijd
Thumper: Pocket Edition is de meest intense iOS-game
Thumper: Pocketuitgave

Thumper: Pocketuitgave

€ 5,49

Reviewscore

9

Thumper: Pocket Edition is de volledige game, maar dan op je iPhone. Dit is de meest intense game-ervaring die je in de App Store kan vinden.

Lees verder na de advertentie.

Thumper: Pocket Edition is intens en briljant

Toen Thumper in 2016 uitkwam voor pc en spelcomputer, blies de game spelers al weg. Na verschillende versies, waaronder een vr-editie, vindt Thumper nu zijn thuis op je iPhone en iPad als Thumper: Pocket Edition. Past dat?

In de game ben je een ruimtekever die over een baan racet. Op het ritme van de indringende muziek moet je reageren op verschillende obstakels op die baan. Bij een oplichtend blokje moet je op het juiste tijdstip op het scherm drukken, voor een bocht moet je een kant op swipen en om te springen veeg je omhoog. Dat klinkt simpel, maar schijn bedriegt.

thumper: pocket edition

Je gaat namelijk in een snelvaart over die baan heen. Daarop worden de blokjes, bochten en obstakels vlak achter elkaar gezet en dan zijn er ook nog de verschillende bazen per level die je verslaat door geen enkele fout te maken. Je moet je tijdens het spelen zo goed focussen, dat de wereld om je heen verdwijnt en de tijd onopgemerkt verstrijkt. Thumper: Pocket Edition is dus ideaal voor bijvoorbeeld in de trein.

Sceptisch

Aanvankelijk waren we sceptisch over deze versie van de game. Dit komt omdat we Thumper al op de pc hebben gespeeld met een groot scherm en fysieke knoppen. Deze scepsis bleek gelukkig ongegrond, want Thumper: Pocket Edition is net zo goed en bestuurt heerlijk. Ook verticaal.

Gelukkig hebben de makers niet gekozen voor virtuele knoppen op het scherm. Het nieuwe drukken en swipen werkt uitstekend en laat je razendsnel reageren op je obstakels. De game, getest op een iPhone 7 en iPhone X, loopt tevens uitzonderlijk soepel. Dat is ook wel nodig. Je hebt soms namelijk maar milliseconden om te reageren.

Diepgang

Mooi aan Thumper is dat je steeds meer diepgang ontdekt. Mogelijk heb je het eerste level perfect gespeeld, maar sta je niet bovenaan op de ranglijst. Dat klopt, want later leer je nieuwe trucs waardoor je de oude levels plots in een heel nieuw daglicht ziet en anders gaat benaderen. Hierdoor is Thumper een game met een lange adem. Een lange, zeer intense adem.

Dat de game er waanzinnig uitziet is ook nog eens meegenomen. De baan komt op lugubere manier tot leven als jij er doorheen raast, met als hoogtepunt de eindbazen die je vernietigt met spectaculaire aanvallen. Vergeet niet te ademhalen.

Download Thumper: Pocket Edition in de App Store (5,49 euro)

Meer toffe iOS-games

Aan het eind van elke maand plukken we de beste nieuwe games uit de App Store. Thumper komt eind deze maand zeker in de nieuwe lijst te staan. Vergeet tot dan niet de beste games van december te checken.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's