Thuisarts: medische app gratis te downloaden voor iOS

Gijs Ettes
3 juli 2014, 11:55
1 min leestijd
Thuisarts: medische app gratis te downloaden voor iOS

Thuisarts.nl, een handige app waarmee je onafhankelijke informatie over ziektes en je gezondheid krijgt, is sinds kort gratis te downloaden in de App Store, zo geven de makers aan in gesprek met iPhoned. Voorheen kostte de medische app 89 cent.

Lees verder na de advertentie.

Snel informatie over je gezondheid

thuisarts app

De app, die werd ontwikkeld door het Nederlands Huisartsen Genootschap, toont informatie over uiteenlopende onderwerpen, van hoofdpijn en griep tot kneuzingen. Je kunt meer lezen over specifieke aandoeningen en de symptomen en oorzaken ervan. Ook krijg je advies over wat je in welke situatie moeten doen en zijn er zelftests om te bepalen of een bezoek aan de huisarts nodig is of niet. Weet je niet precies de naam van je aandoening, dan kun je het pijnlijke lichaamsdeel aantikken om er meer over te weten te komen.

Daarnaast biedt Thuisarts ondersteuning voor, tijdens en na een bezoek aan de huisarts. Je kunt de gegevens van je arts invoeren, zodat je deze in geval van nood snel bij de hand hebt. Verder is het mogelijk om je klachten, behandelplan en medicatie in te voeren inclusief notities. Op die manier haal je het meeste uit je bezoek aan de huisarts. Na afloop plan je je vervolgafspraak in de app.

Thuisarts downloaden

thuisarts 2

Thuisarts laat je medicatieherinneringen invoeren en eerdere bezoeken raadplegen. Ook handig is dat alle informatie die je in de app invoert, is te beveiligen met een wachtwoord. Ben je dat echter kwijt, dan moet je de app verwijderen en opnieuw installeren.

Thuisarts is geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad en schaalt daardoor netjes naar het grotere scherm van een tablet. De informatie wordt duidelijk gepresenteerd, wat de medische app ideaal maakt voor wie regelmatig een arts of ziekenhuis bezoekt.

Thuisarts.nl

Nederlands Huisartsen Genootschap

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Thuisarts.nl
Thuisarts.nl
Thuisarts.nl
Thuisarts.nl
Thuisarts.nl
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu