Schrik je rot in de psychologische thriller Indigo Lake
Gijs Ettes

Indigo Lake is een first-person-shooter die schieten, autorijden en puzzelen combineert met een open wereld en deze overgiet met een smakelijk horror-sausje. Het is aan jou de taak om een einde te maken aan alle bovennatuurlijke verschijnselen die plaatsvinden in een klein Amerikaans dorpje.

Indigo Lake wekt direct indruk en dat is best knap voor een 3D-game die door slechts één persoon is gemaakt. Je start op een boot op het midden van een meer ergens in de VS en langzaam maar zeker wordt de reden van jouw bezoek aan deze uithoek duidelijk.

Spookjagen met Indigo Lake

Indigo Lake actieAls paranormaal onderzoeker ben je door vriend en dokter Everett uitgenodigd om de vreemde gebeurtenissen rondom Indigo Lake te onderzoeken. Hierbij kun je je vrij bewegen door de spelwereld, zowel te voet als in een terreinwagen.

Voor het spookjagen heb je de beschikking over een speciaal pistool, dat je daarnaast kunt gebruiken om deuren kapot te schieten en puzzels te activeren. Tevens heb je een speciale bril die je aanwijzingen toont en je avontuur vastlegt op beeld.

Indigo Lake is een relatief kleine download, maar wekt desondanks op audiovisueel gebied indruk. De omgevingen ogen gedetailleerd en sfeervol en kleine effecten zoals vallende bladeren en de lichtinval zijn goed gedaan. Daarnaast dragen de muziek en geluidseffecten bij aan de enge sfeer, mits je gebruikmaakt van een koptelefoon. De schuivende geluiden en schreeuwen in de verte komen dan het beste tot hun recht.

Indigo Lake is een goed afgewerkte game, hoewel de besturing met de touchscreen even wennen is. Met de linkerzijde van het scherm loop je rond, terwijl je met de rechterzijde mikt. Zo nu en dan is het lastig tegenstanders te raken, maar echt storend wordt dit nooit.


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.