De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Instagram brengt Threads uit: Insta, maar dan voor alleen je beste vrienden

Michel van 't Klaphek
3 oktober 2019, 19:14
2 min leestijd
Instagram brengt Threads uit: Insta, maar dan voor alleen je beste vrienden

Instagram heeft Threads gepresenteerd. De app valt het best te omschrijven als Instagram, maar dan voor alleen jou en je beste vrienden. Foto’s, video’s en Verhalen blijven hiermee binnen de vriendengroep. Threads komt later deze week uit.

Lees verder na de advertentie.

Threads: Instagram, maar dan voor de vriendengroep

Facebook, het moederbedrijf van Instagram, heeft de afgelopen jaren een hoop kritiek over zich heen gekregen. Het bedrijf zou laks omgaan met de privacy van gebruikers en online pesterijen faciliteren. Mark Zuckerberg gaf afgelopen F8, het jaarlijkse Facebook-evenement, daarom dat het roer helemaal om zou gaan. Alle Facebook-apps zouden zich in de toekomst meer richten op vrienden en familie.

Threads screens

Het eerste voorbeeld daarvan is Threads. Deze app kun je het best vergelijken met Instagram, maar dan voor alleen je beste vrienden. Threads is net als Insta een foto-app. Foto’s en video’s kun je alleen niet op een openbaar profiel zetten, maar enkel delen met je ‘Goede vrienden‘. Deze lijst werd in 2018 al aan Instagram zelf toegevoegd, zodat je bepaalde Verhalen binnen de vriendenkring kunt houden.

Verder lijkt Threads op Insta. Zo kun je plaatjes bewerken met teksten, stickers en emoji, zoals je gewend bent. Ook de Story-modus werkt zoals vanouds. De app staat overigens wel los van Instagram. Je hoeft daarom niet per se een Goede vrienden-lijst uit Instagram te importeren, maar kunt een nieuwe selectie samenstellen.

Threads Auto Status

Tijdelijke statussen

Een andere unieke functie van Threads zijn de openbare statussen. Naast dat je een standaardomschrijving kunt kiezen zoals “Studeren” of “Aan het werk”, kun je ook de optie Auto Status-optie aanzetten. Hierbij ‘herkent’ Threads wat je aan het doen bent op basis van je locatie, snelheid en accupercentage.

Auto Status geeft bijvoorbeeld aan dat in de bioscoop bent, bij een café zit of momenteel autorijdt. In deze gevallen staat in je status dat je niet beschikbaar bent. Deze functie staat standaard uit en moet je zelf inschakelen in verband met privacy. Threads verschijnt later vandaag in de App Store en is dan gratis te downloaden.

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu