Thomas Was Alone: neem blokjes mee op avontuur

Rutger Otto
25 juli 2014, 12:18
2 min leestijd
Thomas Was Alone: neem blokjes mee op avontuur

Na een release op de iPad is Thomas Was Alone nu eindelijk universeel beschikbaar. Ook op de iPhone kun je nu dus genieten van de sfeervolle puzzelgame.

Lees verder na de advertentie.

Thomas Was Alone verscheen afgelopen mei op de iPad, maar dat was zeker niet het eerste platform waarop het te spelen was. Als flash-game was de game al in 2010 op het web te spelen en een volledige release kwam er in 2012 voor Mac en Windows. Omdat het een hit was, kwam hij vorig jaar ook op PS3 en PS Vita uit. Nu, eindelijk, kunnen ook iPhone-bezitters met Thomas Was Alone aan de slag.

Sfeervolle puzzelplatformer

De game wordt omschreven als ‘een minimalistische game over vriendschap en springen’. Klinkt misschien gek, maar dat klopt precies. In het spel spring je en gebruik je andere personages als obstakels. Zo probeer je steeds het level uit te spelen. Ook kun je speciale krachten inzetten. De puzzels en platformelementen zijn uitdagend genoeg om het zo’n honderd levels lang uitdagend te houden.

Het verhaal is behoorlijk vaag. Thomas is een stukje kunstmatige intelligentie in de vorm van een rechthoek, die in een centrale computer leeft. Hij gaat op zoek naar de zin van het leven en het mysterie van zijn bestaan. Daarvoor gaat hij op reis. Onderweg komt hij andere personages tegen – allemaal vierkanten en rechthoeken – die je eveneens kunt besturen. Het verhaal wordt met een vertelling van de Britse humorist Danny Wallace uit de doeken gedaan. Dankzij hem én de simpele krijgt Thomas Was Alone enorm veel sfeer.

Download Thomas Was Alone

Thomas Was Alone is normaal gesproken vrij fors geprijsd (7,99 euro). Tijdens het introductieweekend kost het spel 3,59 euro (ook voor iPad). Om de game te installeren heb je iOS 7 of nieuwer nodig en 160MB aan vrije opslagruimte.

Thomas Was Alone

Bossa Studios Ltd

€ 5,99 via App Store

Thomas Was Alone
Thomas Was Alone
Thomas Was Alone
Thomas Was Alone
Thomas Was Alone
Thomas Was Alone
Thomas Was Alone
Thomas Was Alone
Thomas Was Alone
Thomas Was Alone
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu