4 zaken die je moet weten over toetsenbord-app Themeboard

Wouter Nijsen
5 december 2014, 19:15
2 min leestijd
4 zaken die je moet weten over toetsenbord-app Themeboard

Themeboard is een toffe nieuwe app voor iOS die het mogelijk maakt om je toetsenbord te personaliseren. In dit artikelen lichten we uit wat je over Themeboard moet weten.

Lees verder na de advertentie.

1. Gemaakt door designers

iOS 8 opent de deuren voor externe toetsenborden en Themeboard springt hier overduidelijk op in. Themeboard is een soort verzamel-app waar designers van over de hele wereld hun iOS 8-toetsenborden in kunnen plaatsen. Hoewel we al een tijdje de beschikking hebben over Swype en SwiftKey, is het uiterlijk bij deze apps maar beperkt aan te passen. Bij Themeboard is dit een compleet ander verhaal, want er zijn genoeg mogelijkheden.

2. Veel verschillende toetsenborden

Hoewel Themeboard pas sinds gisteren te downloaden is, zijn er al veel verschillende toetsenborden in de app aanwezig. Deze vind je onder het kopje ‘Themes’, waar alle beschikbare keyboards onder elkaar staan weergegeven. Deze hebben – zoals de naam van de app doet vermoeden – vaak betrekking op een bepaald thema, zoals de ruimte, sport of bepaalde steden. Ook kun je je iPhone-toetsenbord zo bewerken dat deze eruit komt te zien als een typemachine of dat hij een LEGO-thema heeft.

3. Themeboard is gratis

Op het moment van schrijven zijn er dus al veel verschillende toetsenborden in Themeboard aanwezig. Deze zien er niet alleen erg tof uit, maar zijn vaak ook gratis te downloaden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een themapakket aan te schaffen. Dit zijn drie gebundelde toetsenborden voor een prijs van 1,79 euro. Wil je liever één toetsenbord uit het pakket, dan betaal je 0,89 euro. Vind je dat er meer keyboards moeten volgen, dan kun je dit middels de ‘Request More Themes’-knop onderaan de app aangeven.

Themeboard
Themeboard
Themeboard
Themeboard
Themeboard
Themeboard
Themeboard
Themeboard
Themeboard

4. Themeboard is (nog) niet Nederlands

Themaboard werkt met een autocorrectie- en woordsuggestie-functie en het is jammer dat deze alleen met de Engelse taal werkt. Gelukkig zijn er wel genoeg opties in de app om dit te verhelpen. Zo schakel je gemakkelijk de functies uit, zodat er geen gekke Engelse woorden in je berichten verschijnen en stel je zelf in of je toetsenbord geluid maakt of niet. Je berichten geef je verder meer leven en kleur met de beschikbare emoji’s.

Themeboard downloaden

Themeboard is gratis in de App Store of via onderstaande link te downloaden. Voor de installatie is iOS 8 en minimaal 25,5MB aan opslagruimte vereist. De app werkt met de iPhone 4S, 5, 5S, 6 en 6 Plus. Ook is ‘ie geoptimaliseerd voor de iPad.

Themeboard

Taphive GmbH

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu