Avonturenspel The Wolf Among Us deze herfst naar iOS
Gijs Ettes

De game The Wolf Among Us, dat wordt gemaakt door Telltale Games, onder andere bekend van de episodische Monkey Island-games, zal deze herfst verschijnen voor de iPhone en iPad.

The Wolf Among Us is gebaseerd op de Fables comic van Bill Willingham en volgt het leven van Bigsby, ook wel de grote boze wolf uit Roodkapje. Hij is echter geen bloeddorstige wolf meer, maar de sheriff van het stadje Fabletown.

The Wolf Among Us gameplayDoor sommige bewoners wordt Bigsby toch met de nek aangekeken. Wanneer hij een gigantisch drama meemaakt, start de game en is het aan jou om door het maken van keuzes de problemen van Bigsby op te lossen.

Qua gameplay en opbouw heeft The Wolf Among Us veel weg van een andere bekende TellTale-titel, The Walking Dead. Je bent voornamelijk je omgeving aan het onderzoeken, moet puzzels oplossen en zo nu en dan vechten met tegenstanders.

Deze scènes verlopen als quicktime-events; dat wil zeggen dat je op het juiste moment de juiste knoppen moet indrukken. Een ideale speelstijl voor mobiele apparaten. Momenteel is The Wolf Among Us overigens beschikbaar voor Windows, Mac, Xbox Live Arcade en het PlayStation Network. De game bestaat in totaal uit vijf afleveringen waarin het volledige verhaal uit de doeken wordt gedaan.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.