The Witness: briljante puzzelgame blinkt ook uit op iPhone en iPad

Lars Paijmans
25 september 2017, 16:58
2 min leestijd
The Witness: briljante puzzelgame blinkt ook uit op iPhone en iPad
The Witness

The Witness

€ 10,99

Reviewscore

9

Iedere week verschijnen er zoveel nieuwe iOS-games dat je ze onmogelijk allemaal kunt spelen. Soms zit er echter zo’n bijzonder exemplaar tussen dat je absoluut niet mag missen. Maak kennis met The Witness iOS.

Lees verder na de advertentie.

The Witness iOS nu beschikbaar

Fanatieke gamers hebben de naam The Witness vast al eens eerder gehoord. Het spel van Jonathan Blow verscheen in 2016 voor Mac en spelcomputers, en sleepte sindsdien een reeks aan prijzen in de wacht. Volledig terecht, want ondanks het simpele concept is The Witness een spel dat je niet snel meer zult vergeten.

The Witness

In dit slimme puzzelspel kruip je in de huid van een onbekend persoon, die terecht is gekomen op een eiland. Wat je hier moet doen en wat je doel is, weet je niet. Het enige wat je ziet is een vierkant paneel op een dichte deur. Instinctief ontdek je dat je deze deur opent door op het paneel een lijn te tekenen door een doolhof.

Ontdek het eiland

Dit concept is de kern van The Witness. Op het eiland zijn honderden puzzels verstopt die het concept van een simpel doolhof volledig op zijn kop zetten. Wat als een serie simpele puzzels begint resulteert al snel in complexe raadsels die veel verder gaan dan een doolhof oplossen. Gaandeweg gaat het eiland zelf ook een steeds grotere rol spelen in het ontrafelen van deze puzzels.

We konden dan ook niet wachten tot The Witness op de iPhone en iPad te spelen was. Laat je dan ook vooral niet afschrikken door de hoge prijs van 9,99 euro, wat in dit geval een koopje is. In deze game kun je jezelf gemakkelijk uren verliezen, al was het maar om het prachtig vormgegeven eiland te ontdekken.

The Witness

Vooral op het grotere scherm van de iPad ziet The Witness er namelijk prachtig uit. De felle kleuren springen van het display af en hoewel het eiland niet heel groot is, zijn de verschillende gebieden wel gevarieerd.

Even wennen aan de besturing

De besturing is het enige waar we aanvankelijk minder tevreden over waren. Hoewel er ondersteuning is voor controllers, zullen de meeste spelers met het touchscreen door de wereld navigeren. Dit doe je door op het scherm te tikken, te knijpen met je vingers en het scherm een seconde ingedrukt te houden. Het vergt wat oefening, maar omdat je geen haast hebt frustreert deze bediening niet.

The Witness is hierdoor een van de beste iOS-games van het moment. Of je nu wil laten zien waar je iPhone of iPad toe in staat is op grafisch gebied, of je gewoon een van de beste puzzelgames van de laatste jaren wil spelen: The Witness mag je niet missen.

→ Download The Witness in de App Store (10,99)

The Witness

Thekla, inc.

€ 10,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's