Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

3 redenen waarom je puzzelgame The Talos Principle niet mag missen

Erwin Vogelaar
12 oktober 2017, 13:09
2 min leestijd
3 redenen waarom je puzzelgame The Talos Principle niet mag missen
The Talos Principle

The Talos Principle

€ 5,49

Reviewscore

8,5

Ben je klaar met The Witness? Dan hebben we de volgende uitstekende puzzelgame voor je: The Talos Principle staat nu in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

The Talos Principle op iOS

Alsof we niet al genoeg verwend zijn met de release van The Witness voor iOS, is er nog een uitstekende puzzelgame beschikbaar: The Talos Principle. Beide games zijn gestart op pc/spelcomputers en hebben daar al een hoop fans vergaard. Dat deze titels nu ook op je iPhone en iPad zijn te spelen, is niets minder dan waanzinnig. The Talos Principle dreigt echter te verdwijnen in de schaduw van The Witness, en dat is onterecht.

1. Waanzinnige puzzels

In de game moet je ook puzzels oplossen, maar op een compleet andere manier. Je beweegt rond in een 3d-wereld waar de puzzels in de omgeving zijn verwerkt. Het doel in deze puzzels is altijd om gekleurde laserstralen naar een bepaald punt te sturen, zodat je verder kunt.

Dit simpele concept wordt constant uitgebouwd met nieuwe elementen, waardoor het steeds moeilijker wordt. The Talos Principle is dus geen makkelijke game, maar als je achter de oplossing komt, geeft dat elke keer weer een uitstekend gevoel van overwinning.

2. Goed verhaal

Wat daarnaast opvalt aan The Talos Principle is hoe sterk het verhaal is. Je speelt als een kunstmatige intelligentie die verwelkomt wordt in een tuin door de stem van Elohim. Door je te bewijzen, mag je uiteindelijk naar zijn tempel komen. Ondertussen probeert een computerprogramma je van dit pad af te halen door je te laten nadenken over wat echt is.

The Talos Principle is een intelligente game. Niet enkel door de puzzels, maar ook door deze filosofische inslag en religieuze symboliek.

3. Complete game

De game heeft meer dan 120 puzzels waar je toch zeker zo’n vijftien uur zoet mee bent. Het is dus echt een complete game. De besturing is alleen niet zo soepel op een touchscreen, maar het werkt.

Je beweegt door op het scherm te tikken waar je heen wil. Je kijkt rond door te swipen. Met twee vingers op het scherm beweeg je in kleine stukjes voor de nodige precisie. Het is ook mogelijk om een virtuele gamepad op het scherm te plaatsen. De game ondersteunt echter ook fysieke controllers en dat is wel aan te raden.

The Talos Principle downloaden

The Talos Principle kost 5,49 euro en is te downloaden in de App Store via onderstaande link. Voor het gebruik van de app heb je 1,93GB vrije ruimte nodig. Ook moet je minimaal iOS 9 draaien.

Download The Talos Principle in de App Store (5,49 euro)

The Talos Principle

Devolver

€ 5,49 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's