The Stillness of the Wind is een sombere game met een verhaal

Florence Peeters
13 februari 2019, 16:54
2 min leestijd
The Stillness of the Wind is een sombere game met een verhaal
The Stillness of the Wind

The Stillness of the Wind

€ 4,99

Reviewscore

8

Het gloednieuwe The Stillness of the Wind is zo’n game die grote indruk maakt, zonder enige poespas. Het verhaal van de eenzame geitenhoeder Talma voert je mee langs thema’s als nostalgie en verlies.

The Stillness of the Wind: bepaal je eigen levensroute

Dat een iOS-game niet altijd hoeft te draaien om spanning of avontuur, bewijst het ontspannende The Stillness of the Wind. Terwijl je een eigen manier vindt om de boerderij te runnen en je geiten te verzorgen, ontvouwt zich een verhaal. Een verhaal over familie, nostalgie en verlies, door de verontrustende brieven die de reizende handelaar sporadisch komt brengen.

Brieven uit de stad

The Stillness of the Wind gaat over geitenhoeder Talma. Eén voor één heeft iedereen haar dorp verruild voor de stad, behalve zij. Nu ze op leeftijd is, leidt ze een simpel leven op het platteland. Voeder de geiten, maak kaas met hun melk, raap eieren en verbouw gewassen.

De opbrengsten kun je vervolgens weer met de handelaar ruilen voor hooi, exotische voorwerpen of nieuwe zaden. Het is volledig aan jou hoe je Talma’s dag indeelt. De brieven van familie en vrienden uit de stad laten Talma afvragen waar de tijd is gebleven die ze kent. Dit stukje verhaal groeit steeds verder, en geeft de op het eerste oog oppervlakkig game diepgang waar je over na blijft denken.

The Stillness of the Winds speel je dan ook met een simpele bediening, waardoor het uiterlijk en het verhaal van de game extra opvallen. En hoewel de gamewereld beperkt is, is deze wel origineel en met veel oog voor detail gemaakt. Niet gek, want de solo-game-ontwikkelaar van het spel, Memory of God, is van origine schilder.

The Stillness of the Wind

Fellow Traveller

€ 4,99 via App Store

Meer games

Wil je meer gametips? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Zo nu en dan plukken we een bijzondere game uit de App Store en aan het eind van elke maand maken we een top vijf. Dit zijn de vijf beste iOS-games van januari 2019. Benieuwd wat we aan het eind van deze maand uitkiezen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe gametips direct in je inbox.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen