The sandbox, experimenteren met elementen
Redactie

The sandbox is een redelijk nieuwe game van bulkypix, in deze game kan je een soort god spelen. Je kan een wereld creëren en vervolgens bijvoorbeeld het klimaat veranderen. Het spel begint met een aantal basis elementen, zoals steen en water. Naarmate je verder komt in de challenges, speel je steeds meer vrij. 

Creaties

De game bestaat uit twee modi; de free mode en de story mode. In het begin kan je het beste beginnen met de story mode, hierin wordt je stap voor stap uitgelegd wat de mogelijkheden van the sandbox zijn.

Het spel is, zoals de naam al zegt, een sandbox game. Dat betekent dat je als speler helemaal zelf mag bepalen wat je doet in het spel. Dit kan je vooral doen in de free mode, de elementen waarmee je kennis hebt gemaakt in de story mode kan je dan gebruiken in combinatie met je eigen creativiteit. Bij creaties kan je bijvoorbeeld denken aan een eco systeem, of zelfs een werkend elektrisch circuit; de mogelijkheden zijn onbeperkt.
Uploaded with Imgupr

Graphics

Het uiterlijk van de game is erg pixelig, maar dat is met opzet gedaan door de makers. Het pixel achtige benadrukt de ‘wonderen’ van de creaties. Een ander voordeel van de lage resolutie is dat de game lekker snel is, handig als je bijvoorbeeld je wereld wil laten ontploffen met gas en hitte.
Uploaded with Imgupr

De game is gratis en biedt zeker voor een paar uur speelplezier, ook voor mensen die niet van gamen houden!

The Sandbox - Building & Craft

PIXOWL INC.

5 (9 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.