Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Droom weg met het iOS-verhaal The Sailor’s Dream

Rutger Otto
8 november 2014, 16:09
2 min leestijd
Droom weg met het iOS-verhaal The Sailor’s Dream

De Zweedse makers van Year Walk en Device 6 is terug met een nieuwe app. In Sailor’s Dream volg je een ‘non-lineair verhaal via woorden, muziek, geluiden en illustraties’.

Lees verder na de advertentie.

Op zoek naar het verhaal

Dat laatste is de omschrijving van de Zweedse studio Simogo zelf. De ontwikkelaars maakten zogezegd eerder al verhalende, cryptische apps zoals Device 6 en Year Walk (evenals enkele arcade-spellen als Beat Sneak Bandit en Bumpy Road).

The Sailor’s Dream gaat nog verder dan Device 6, dat je nog enigszins mee aan de hand door het tekst-gedreven verhaal leidde. In Simogo’s nieuwe app is het aan jou om het verhaal te ontvouwen. Dat is in het begin wat overweldigend, maar neem je tijd en je zult steeds nieuwe dingen ontdekken die de stukjes vormen van de grotere puzzel. Als ‘gebruiker’ word je uitgedaagd om je tijd te nemen en gewoon op ontdekking uit te gaan.

The Sailor’s Dream - November 6th

Mooie ervaring

Er is veel informatie te vinden (alles binnen het thema ‘scheepvaart’) en je zult deze stukjes zelf aan elkaar moeten verbinden. Er zijn geen puzzels of mini-games. The Sailor’s Dream is een ervaring voor iOS die gebruikmaakt van prachtige muziek, geweldige beelden en is bovendien strak geschreven.

De stijl van The Sailor’s Dream is het verkooppunt van de app, zoals ook bij Device 6 en Year Walk het geval was. Deze app is zeker niet voor iedereen, maar Simogo heeft ondertussen volgers. De experimentele aanpak wordt ook door Apple beloond met awards.

The Sailor’s Dream downloaden

Voor mensen die zich in een ervaring willen laten onderdompelen en verhalen willen volgen die ze zelf bij elkaar moeten rapen in een magische wereld, is The Sailor’s Dream zijn 3,59 euro zeker waard. De app is voor iOS 7 of nieuwer en vereist 178MB aan vrije opslagruimte.

The Sailor’s Dream

Simogo AB

€ 3,99 via App Store

The Sailor’s Dream
The Sailor’s Dream
The Sailor’s Dream
The Sailor’s Dream
The Sailor’s Dream
The Sailor’s Dream
The Sailor’s Dream
The Sailor’s Dream
The Sailor’s Dream
The Sailor’s Dream
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu