Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

The Room: Old Sins review: Meer van hetzelfde maar nog steeds ongeëvenaard

Lars Paijmans
6 februari 2018, 13:13
3 min leestijd
The Room: Old Sins review: Meer van hetzelfde maar nog steeds ongeëvenaard
The Room: Old Sins

The Room: Old Sins

€ 5,49

Reviewscore

9

In The Room: Old Sins keren we wederom terug naar de mysterieuze wereld van één van de populairste iOS-puzzelgames ooit. Heeft Old Sins wederom genoeg nieuws te bieden?

Lees verder na de advertentie.

The Room: Old Sins review

Toen de eerste The Room-game in 2012 verscheen, zette het spel de App Store op zijn kop. De slimme puzzels die The Room op je afvuurde, lieten zich perfect bedienen door een touchscreen, en gaven de speler echt het gevoel dat hij of zij invloed had op het object op het scherm.

Zes jaar later is er met de komst van The Room: Old Sins niet eens zoveel veranderd. Het ziet er grafisch een stuk beter uit en geleidelijk zijn de puzzels steeds complexer geworden. En dat is knap, want The Room: Old Sins is dankzij een duidelijke uitleg ook toegankelijk voor spelers die nog nooit een deel in de serie hebben aangeraakt.

The Room: Old Sins review

Ook Old Sins vertelt weer een grimmig verhaal, dat zich allemaal afspeelt rondom een oud poppenhuis op een stoffige zolder. Dit op het eerste gezicht simpele modelhuisje zit tot de nok toe gevuld met geheime luikjes, ingangen en andere mysteries. Door een speciale lens voor je ogen te houden, krijg je bovendien toegang tot de gangen en kamers van dit sinistere huis.

Voorwerpen oprapen en combineren

Zoals het een goede point-and-click-game betaamt, vult je inventaris zich al snel met tal van voorwerpen die je her en der opraapt. Deze lijken aanvankelijk nutteloos, maar komen allemaal een keer van pas om een puzzel op te lossen. Wees overigens niet bang dat je hopeloos verloren raakt: dankzij een slim hintsysteem duwt The Room: Old Sins je altijd in de goede richting.

Iedere keer als Old Sins een nieuwe ruimte aan je voorstelt, begin je dan ook door alle mogelijke voorwerpen en onderdelen aan te raken. Wat dat betreft zin The Room-games altijd al een mooie voorloper op de hype rondom escaperooms geweest. Gedurende Old Sins blijft de kwaliteit van de puzzels hoog, en sta je meerdere malen van jezelf versteld als je weer een stap verder bent in het oplossen van een op het eerste gezicht ondoordringbaar mysterie.

The Room: Old Sins review

Je draait aan hendels, drukt op knoppen en roteert complete voorwerpen om tot een oplossing te komen. Omdat het hier soms om relatief kleine schakelaartjes en details gaat, kan het op een kleiner iPhone-scherm soms wel priegelen zijn om tot een oplossing te komen. The Room: Old Sins speelt dan ook het beste op het grote scherm van een iPad.

Meer van hetzelfde, nog steeds ongeëvenaard

Het enige wat we Old Sins aan kunnen rekenen, is dat het het zoveelste deel in de serie is die grotendeels hetzelfde doet. In zes jaar tijd is er weinig veranderd, en hoewel dat voor fans van The Room geen probleem zal zijn, zijn wij vooral benieuwd wat ontwikkelaar Fireproof Games nog meer in zijn mars heeft.

Dat neemt niet weg dat er in die zes jaar nog nooit een puzzelgame in de App Store is verschenen die hetzelfde onheilspellende gevoel kan combineren met slimme puzzels. Ook Old Sins kunnen we dan ook niet anders dan heel erg warm aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een geweldige game voor de iPhone of iPad.

Download The Room: Old Sins in de App Store (5,49 euro)

The Room: Old Sins

Fireproof Studios Limited

€ 5,49 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's