The Roll beoordeelt hoe goed (of slecht) jouw foto’s zijn

Rutger Otto
12 mei 2016, 18:03
2 min leestijd
The Roll beoordeelt hoe goed (of slecht) jouw foto’s zijn

De Duitse startup EyeEm heeft een alternatieve galerij-app gemaakt, die foto’s organiseert en er scores aan toekent. Zo zie je direct wat jouw beste kiekjes zijn.

Lees verder na de advertentie.

Foto’s analyseren

EyeEm maakte met The Roll een vervanger voor je standaard Foto’s-app. In de app worden eerst al je foto’s gesynchroniseerd met de servers van EyeEm. Het bedrijf drukt gebruikers op hun hart dat alle plaatjes privé blijven. Ook worden je foto’s niet opgeslagen op servers, het synchroniseren heeft een ander doel.

Namelijk om ze door een computerprogramma te laten bestuderen. EyeEm heeft verschillende foto’s van professionele fotografen bestudeerd en de resultaten gedeeld met een computer om hem via machine learning te laten inzien welke foto’s esthetisch het beste zijn. Dat algoritme beoordeelt vervolgens de foto’s die jij synchroniseert met de app.

Heb je veel afbeeldingen op je iPhone staan, dan kan dat echter wel een tijdje duren. Zeker bij duizenden foto’s is de app erg lang bezig, daarom kun je een melding instellen voor als het gepiept is. Vervolgens kun je zelf de scores bekijken die de app jouw kiekjes heeft gegeven op een schaal van 0 tot 100. (Wees gewaarschuwd: de app is behoorlijk streng.)

Organiseren

The Roll zet er steeds in keywords bij wat de app op de foto denkt te herkennen. Dat gebeurt in het Engels en via zoekwoorden kun je op die manier naar foto’s in je galerij zoeken die met een bepaald onderwerp te maken hebben.

De app bundelt overigens ook foto’s die er ongeveer hetzelfde uitzien en selecteert daaruit de beste. Met een druk op de knop kun je de rest weggooien, waarmee je ook direct ruimte vrijmaakt voor andere foto’s. Voor het gemak zet The Roll ook foto’s bij elkaar in bepaalde categorieën, bijvoorbeeld gebaseerd op locatie, ‘plezier’ of ‘zonsondergang’. Ook daarbij staan de foto’s op volgorde van mooiste naar minder mooie esthetische plaatjes. Zo blijft het overzichtelijk.

The Roll downloaden

The Roll is helemaal gratis te downloaden via de link hieronder. Je moet de app wel even toegang geven, maar je hoeft nergens te registreren.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu