Loop op malle wijze door deze Monty Python game voor iOS

26 juni 2014, 10:45
2 min leestijd
Loop op malle wijze door deze Monty Python game voor iOS

The Ministry of Silly Walks is een briljant grappige sketch uit ‘Monty Python and the Flying Circus’, waarin John Cleese een ambtenaar speelt die werkt op het Ministerie van Rare Loopjes. Dat betekent uiteraard dat hij raar loopt. Het is een mooie basis voor een grappig spel in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Endless silly walker

Wat je in de game moet doen? ‘Zo ver mogelijk zien te komen door raar te lopen’, omschrijft het spel zichzelf. Het is in principe dus een endless runner. Je bestuurt John Cleese als ambtenaar die vanuit zijn kantoor naar buiten loopt. (Raar) lopen gaat automatisch, aan jou de taak om obstakels te ontwijken.

Zo kom je op je pad door Londen duiven tegen die je omver vliegen, moet je over balken springen en dien je postbussen te ontwijken. Alles onder begeleiding van een komisch klassiek pianodeuntje, dat vanzelf een lach op je gezicht tovert.

Monty Python's The Ministry of Silly Walks Game Trailer June

Tijdens het lopen kun je muntjes verzamelen om later upgrades te verzamelen, zoals een extra leven, slowmotion, een muntjesmagneet en meer. Ook is het mogelijk om pakken te kopen voor Cleese. De meest belachelijke prints komen voorbij, zoals een Britse vlag over het hele lichaam. “For Queen and country and fashion”, luidt de omschrijving daarvan.

Geen missies, wel topscores

Het spel is totaal belachelijk, wat helemaal bij Monty Python past. Daarnaast is het best een aardige game. Je kunt proberen de topscore te halen ten opzichte van andere spelers en je scores vergelijken met die van vrienden. Wel jammer is dat een missie-modus ontbreekt, zoals tegenwoordig bijna gebruikelijk is in dit soort spellen. Dat zorgt ervoor dat een endless runner (of silly walker) een langere levensduur beschoren is en niet snel verveelt.

The Ministry of Silly Walks is te downloaden voor iOS 6 en nieuwer. Er is 165 MB aan vrije opslagruimte benodigd. Onder de downloadlink en appgegevens vind je nog de originele sketch, omdat het zo leuk is.

Monty Python's Silly Walks

Boondoggle Studios

€ 1,99 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Monty Python's Silly Walks
Monty Python's Silly Walks
Monty Python's Silly Walks
Monty Python's Silly Walks
Monty Python's Silly Walks
Monty Python's Silly Walks
Monty Python's Ministry of Silly Walks (Full Sketch)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu