3 redenen waarom The Lego Movie game op iOS ‘awesome’ is

Rutger Otto
24 januari 2015, 14:35
2 min leestijd
3 redenen waarom The Lego Movie game op iOS ‘awesome’ is

The Lego Movie was één van de meest populaire animatiefilms van het afgelopen jaar. Met de film verschenen ook games rond The Lego Movie. Bezitters van een iOS-apparaat hebben er op moeten wachten, maar The Lego Movie game staat nu in de App Store.

Lees verder na de advertentie.

Beter laat dan nooit, zullen de fans zeggen. Maar is de game ook ‘awesome’, zoals het veelvuldig klonk in het bekende – voor een Oscar genomineerde – nummer uit de film Everything is Awesome. Ja hoor, en dit is waarom.

the lego movie

1. Alles is Lego

The Lego Movie game draait uiteraard om Lego. Dat brengt een aantal leuke spelprincipes met zich mee. Zo is alles, net als in de film, in de spelwereld gemaakt van Legoblokjes. Daarmee is de game niet alleen heel kleurrijk, maar spatten de blokken ook in het rond als je tegen vijanden vecht.

2. Verhaal van de film

De game speelt uiteraard het verhaal van de film na. Fans van de films kunnen dan ook hun hart ophalen, want er zit net zo veel humor in én de game bevat toffe tussenfilmpjes. Daarnaast maken ook de cameo’s hun opwachting in het spel. Er zijn ruim 90 personages aanwezig, waaronder Batman, Superman en Gandalf. Ook is er genoeg te doen, want de actie vindt plaats in zo’n 40 verschillende missies die vaak draaien om actie met hier en daar een puzzel.

https://www.youtube.com/watch?v=xwKMOV8Etns

3. Bekend van de handhelds

The Lego Movie game is geen volledig nieuwe game. Hij verscheen eerder al op de mobiele handhelds; de Nintendo 3DS en Playstation Vita. Dat maakt overigens niets uit, want dat betekent dat hij op een mobiel platform uitstekend tot zijn recht komt en dat eventuele foutjes er inmiddels uit zijn. Ook betaal je nu niet meer de volle mep, want het spel kost 4,99 euro. Er zijn overigens wel in-app aankopen, maar ook als je die links laat liggen is de game prima te spelen.

The Lego Movie game downloaden

Let voor de installatie goed op dat je genoeg vrije opslagruimte beschikbaar hebt, want het spel is behoorlijk fors. Via wifi kost het je 2,2GB aan vrije ruimte, maar via de computer en een kabel heb je 1,1GB nodig. De game is geschikt voor iOS 7 of nieuwer.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu