The Escapists: deze gevangenissimulator is de populairste iOS-game van nu

Lars Paijmans
6 maart 2017, 11:12
2 min leestijd
The Escapists: deze gevangenissimulator is de populairste iOS-game van nu
The Escapists: Prison Escape

The Escapists: Prison Escape

€ 4,99

Reviewscore

8

Minecraft, Ski Tracks en Babyfoon 3G moeten na weken eenzaam aan de top te staan opschuiven: The Escapist komt in een paar dagen tijd met stip op 1 binnen in de App Store hitlijsten. Maar wat maakt deze game zo populair?

Lees verder na de advertentie.

The Escapists met stip op één in de App Store

The Escapists is al langer een veel gespeelde PC-game, maar maakte vorige week de overstap naar de iPhone en iPad. Met succes dus, zo blijkt uit de positieve beoordelingen en het feit dat het spel al een aantal dagen bovenaan in de App Store staat.

Het principe van The Escapists is heel simpel: jij wordt als gevangene in een oranje overal in en gevangenis geplaatst en moet op eigen houtje een manier vinden om te ontsnappen. In plaats van traditionele levels met een duidelijke in- en uitgang, hanteert The Escapists een zogenaamd ‘sandbox’ principe. Er zijn tientallen mogelijkheden, maar je bent volledig op jezelf aangewezen om deze te ontdekken.

Zo kun je bewakers omkopen, uniformen stelen, aanpappen met mede-gevangenen of simpelweg beginnen met het graven van een gat onder de gevangenismuur door. In al deze ontsnappingspogingen speelt het verkrijgen van de juiste voorwerpen op het juiste moment een sleutelrol. Deze kom je niet kant en klaar tegen, maar maak je zelf door verschillende onderdelen te combineren.

Eenmalige aankoop, geen in-app aankopen

Het blijft overigens niet alleen bij ontsnappen, want om te zorgen dat bewakers geen argwaan krijgen moet je tussendoor ook baantjes opknappen en meedoen met de rest. Ook hierbij is het belangrijk dat je de spullen die je nodig hebt voor je spectaculaire ontsnapping zorgvuldig opbergt. Dit maakt van The Escapist een uniek spel dat duidelijk een grote doelgroep aanspreekt. Omdat de game op succesvolle wijze de overstap weet te maken naar een touchscreen, kunnen we The Escapists dan ook zeker aanraden. Het enige wat je nodig hebt is iOS 8 of hoger en €3,99.

The Escapists: Prison Escape

Team17 Digital Limited

€ 4,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen