Reïncarneer als hert in schitterende platformer The Deer God

Rutger Otto
5 september 2015, 15:52
2 min leestijd
Reïncarneer als hert in schitterende platformer The Deer God
The Deer God

The Deer God

€ 5,99

Reviewscore

8

The Deer God is nu beschikbaar op iOS. In het spel reïncarneer je als een hert en ga je op een platform-avontuur met lichte actie en RPG-elementen.

Lees verder na de advertentie.

Hertenkarma

The Deer God is gloednieuw in de App Store, maar bestaat al een tijdje. Vorig jaar kwam hij uit op Android, in februari van dit jaar verscheen hij op Steam en nu kun je hem voor iPad en iPhone downloaden (en op de Xbox One).

Het spel lijkt een eindeloze ren-game, maar er is wel degelijk een (vrij filosofisch) verhaal. Je begint het spel als een menselijke jager, die tijdens zijn jacht op herten om komt. Noem het karma, maar de zogeheten Deer God brengt je weer tot leven, dit maal niet als mens maar als baby-hert. Je zal zelf gaan ondervinden hoe het leven als een hert is. Als dat je lukt, mag je in een volgend leven misschien wederkeren als mens.

Overleven in de wildernis

Uiteraard is dat nog niet zo gemakkelijk. Overleven is het doel, maar de natuur zit vol gevaar. Daarvoor moet je vijanden verslaan en flinke afstanden afleggen. Lopen doe je met een virtuele joystick linksonder in beeld, springen met een knop rechts. Door te swipen kun je aanvallen, maar je kunt er ook een knop voor instellen, wat gemakkelijker werkt.

Maar dat is niet het enige. Je hebt drie balkjes: rood is gezondheid, blauw is uithoudingsvermogen en groen is honger. De honger is een extra vijand, want als je niet genoeg en op tijd eet, ga je dood. Gelukkig vind je onderweg bessen en appels om de trek te stillen. Sterf je als hert, dan word je daarvoor gestraft door Deer God.

Tijdens je avontuur door de overigens prachtige voxel-wereld, kom je ook een karma-systeem tegen. Daarmee bepaal je of je een goed of slecht hert wordt, afhankelijk van wat je in de wereld uitspookt. Welke kant je ook opgaat, met dit systeem ontgrendel je wel meer krachten voor je hert, zoals een dubbelsprong en meer.

The Deer God downloaden

Toch is The Deer God niet perfect. Er zitten nog wat bugs in het spel en je zou het wat repetitief kunnen noemen. Momenteel kost het spel 6,99 euro, maar zonder korting betaal je een tientje. Dat is wellicht niet iedereen bereid om zomaar neer te tellen.

The Deer God

Crescent Moon Games

€ 5,99 via App Store

The Deer God
The Deer God
The Deer God
The Deer God
The Deer God
The Deer God
The Deer God
The Deer God
The Deer God
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu