Grafisch pareltje The Collectables volgende week naar iOS
Wouter Nijsen

Het Duitse Crytek is heer en meester in het ontwerpen van prachtige games die recht voor je neus tot leven komen. The Collectables bereikt niet dezelfde status als Crysis of Far Cry, maar het is wel één van de mooiste mobiele shooters tot nu toe.

the collectablesVolgens een bron bij PocketGamer verschijnt de langverwachte game volgende week voor de iPhone en de iPad. De studio achter Crysis en Far Cry heeft maandenlang aan de titel gewerkt, en dan voornamelijk aan de prachtige beelden die de game volgende week op je kleine schermpje tovert.

Maar The Collectables is meer dan alleen mooi beelden. Het is een actievolle shooter waar de kogels je om de oren vliegen. Geïnspireerd door de filmreeks The Expendables leid jij als commandant een groep soldaten die ieder hun eigen specialisaties hebben.

Ga online in The Collectables

Zo heb je de Commando, die door zijn snelheid op korte afstand dodelijk is. Ter ondersteuning is er de Rifleman, die met zijn rifle op langere afstand van grote waarde kan zijn. En er is ook nog de Heavy-klasse, die je in het heetst van de strijd liever niet wil tegenkomen.

The Collectables is free-to-play, wat betekent dat het spel vermoedelijk in-app aankopen zal bevatten. Er is ook een online modus, waarmee je op de online netwerken het oorlogsveld kan betreden en het zodoende tegen andere mensen kunt opnemen.

Release in andere landen

The Collectables is inmiddels al uitgerold in Australië en Nieuw-Zeeland, waar de game ontzettend positieve reacties en recensies heeft gekregen. De verwachting is dat dit visueel pareltje ook in Europa zal aanslaan.

→ Bekijk ook ons overzicht met de beste iPhone games!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.