The Cave iOS verschenen in App Store

Roel van Hout
3 oktober 2013, 8:23
2 min leestijd
The Cave iOS verschenen in App Store

Het is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een trend: ‘grote’ games die de overstap naar iOS maken. Zo ook avonturenspel The Cave iOS.

Natuurlijk, iOS-versies van consolegames, zoals bijvoorbeeld Fifa, zijn er al langer. Toch voelen dat soort overzettingen vaak een beetje uitgekleed. Een goed voorbeeld van hoe we het graag zien was Limbo, zo’n game waaraan alleen touch-besturing is toegevoegd: verder was het spel één op één hetzelfde.

The Cave iOS sluit zich aan bij deze filosofie: het spel, dat oorspronkelijk voor de thuisconsoles verscheen, is eveneens één op één overgezet naar iOS: enkel touch-besturing is toegevoegd. En laat dat nou net geknipt zijn voor dit spel.

In The Cave iOS speel je een team van, op zijn zachtst gezegd, speciale avonturiers dat samen in de grot uit de titel afdaalt en daar op zoek gaat naar wat het meest belangrijk voor hen is. Spelenderwijs zul je zo de verhalen en geheimen achter ieder personage ontdekken.

Lees verder na de advertentie.

http://www.youtube.com/watch?v=WE352J1sgi0

Ontwikkelaar The Cave iOS is een oude bekende

Dat klinkt als iets wat iedere ontwikkelaar kan bedenken, maar laat de man achter dit spel nu net Ron Gilbert zijn: dé man achter vele prachtige avonturenspellen, waarbij de nadruk veel meer dan op heftige actie op het zo goed en mooi mogelijk overbrengen van een verhaal ligt. De oudere gamers kennen ‘m misschien wel van The Secret of Monkey Island. (Zo niet, dan is ook dat spel voor iOS beschikbaar en bovendien warm aanbevolen).

Je zult in dit spel flink moeten gaan puzzelen, maar dat verveelt echter geen moment aangezien het spel bijna voor je iPhone gemaakt lijkt te zijn: de stijl is prachtig, en de besturing werkt goed. De prijs is voor een iOS-game misschien fors, maar neem van ons aan dat het zijn geld dubbel en dwars waard is.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's