The Bug Butcher: jagen op aliens en de hoogste score

Lars Paijmans
21 oktober 2016, 18:34
2 min leestijd
The Bug Butcher: jagen op aliens en de hoogste score
The Bug Butcher

The Bug Butcher

€ 4,99

Reviewscore

8

Het touchscreen van de iPhone en iPad staat een goede actiegame al jaren in de weg. Fysieke knoppen winnen het nu eenmaal altijd van virtuele als het op games aankomt. The Bug Butcher laat echter zien dat je met de juiste aanpassingen alsnog een geweldig iPhone-spel kunt maken.

Lees verder na de advertentie.

Aliens, lasers en humor in The Bug Butcher

In The Bug Butcher kruip je in het ruimtepak van een onverschrokken insectenjager. Net op tijd arriveren jij en je laserpistool in een ruimtebasis waar een wetenschapper jouw hulp nodig heeft. Wat volgt is een vermakelijke 2D arcadegame die wel iets wegheeft van het klassieke Space Invaders.

The Bug Butcher

De hebt namelijk alleen de mogelijkheid om van links naar rechts te lopen, en je kunt ook alleen naar boven schieten. Niet handmatig je pistool kunnen richten voelde eerst wat gek aan, maar al snel kwamen we erachter dat dit de game juist zo geschikt maakt voor iDevices.

Je hoeft je nu namelijk alleen bezig te houden met naar links en rechts lopen en je geweer afvuren. Terwijl je het ene na het andere ruimtewezen verdelgt ontgrendel je nieuwe power ups en maak je jouw uitrusting steeds iets sterker. Als snel gaat de moeilijkheidsgraad flink omhoog, bijvoorbeeld als er spinnen over het plafond kruipen die de wetenschapper op proberen te slurpen.

Zo geeft The Bug Butcher je steeds meer variabelen om op te letten, zodat de game lang leuk blijft. Door de kleurrijke grafische stijl heeft het spel wel iets weg van een tekenfilm, inclusief geanimeerde tussenstukjes waarin je met de paniekerige wetenschapper praat.

The Bug Butcher

Geschikt voor korte en lange speelsessies

De levels duren kort genoeg voor speelsessies van een paar minuten, maar door het hoge tempo kun je jezelf gemakkelijk uren in The Bug Butcher verliezen. De prijs van €3,99 staat dan ook ruim voldoende in verhouding met het spel dat je ervoor terugkrijgt. Naast een mobiele versie, verschijnt het spel vandaag ook op de Xbox One, PlayStation 4 en Steam.

The Bug Butcher

Noodlecake

€ 4,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu