That Dragon, Cancer bewijst dat iOS-games heftige thema’s kunnen behandelen

Lars Paijmans
7 oktober 2016, 17:20
1 min leestijd
That Dragon, Cancer bewijst dat iOS-games heftige thema’s kunnen behandelen
That Dragon, Cancer

That Dragon, Cancer

€ 5,99

Reviewscore

8

Boze vogels wegschieten, puzzels oplossen in een kleurrijke wereld en je eigen fantasie-koninkrijk maken met je touchscreen: de meeste iOS-games hebben een vrolijke stijl. That Dragon, Cancer bewijst dat zwaardere onderwerpen echter ook op je iPhone en iPad in de vorm van een game besproken kunnen worden.

Lees verder na de advertentie.

That Dragon, Cancer behandelt een heftig onderwerp

That Dragon, Cancer verscheen oorspronkelijk op de PC, maar maakt deze week de overstap naar de App Store. Hoewel de app in de games-categorie staat, is het vooral een interactief verhaal, gemaakt door Ryan Green van ontwikkelaar Numinous Games. Zijn zoontje Joel leed aan kanker, en overleed in maart 2014 toen de game nog ontwikkeld werd.

Green besloot de opzet van That Dragon, Cancer te veranderen, en er een eerbetoon aan Joel van te maken. Het autobiografische verhaal dat dit spel vertelt is dan ook behoorlijk zwaar, en behandelt een onderwerp waar bijna geen enkele game bij in de buurt komt. Het persoonlijke verhaal schetst een situatie die je niemand toewenst.

Meer interactief verhaal dan game

That Dragon, Cancer is dan ook geen game die je even speelt terwijl je op de bus staat te wachten of in een rumoerige ruimte zit. Het verhaal komt het beste tot zijn recht als je het met een koptelefoon op speelt zonder afleiding van buitenaf. Het verhaal duurt ongeveer een uur of twee, en heeft een prachtige grafische stijl.

Dit maakt That Dragon, Cancer het spelen waard, zeker omdat het laat zien dat beladen thema’s als dit ook op het scherm van een iPhone of iPad tot zijn recht komen. Nu de game ook in de App Store staat, krijgen hopelijk meer mensen de kans om het te spelen.

That Dragon, Cancer

Numinous Games

€ 5,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu