Textgrabber + Translator is de gratis App van de Week
Erwin Vogelaar
TextGrabber 6 – Real-Time OCR

TextGrabber 6 – Real-Time OCR

Gratis

Onze score

7

De app Textgrabber + Translator is door Apple uitgeroepen tot de nieuwste gratis App van de Week. Met de app kun je geprinte tekst scannen, digitaliseren en vertalen.

Textgrabber gratis

Met Textgrabber + Translator kun je geprinte teksten van bijvoorbeeld boeken, tijdschriften, kranten of losse papieren ‘grijpen’ via de camera van je iPhone of iPad. De tekst kun je vervolgens makkelijk digitaliseren in meer dan zestig verschillende talen. Na het maken van een foto, kun je aangegeven met welk gedeelte van de foto de app aan de slag moet. Zo kun je dus bijvoorbeeld een enkel artikel uit een krantenpagina laten digitaliseren. De tekst is vervolgens ook direct te vertalen in meer dan negentig verschillende talen. Voor het digitaliseren van een tekst is geen internetverbinding nodig, maar voor het vertalen van een tekst wel.

TextGrabber 6 – Real-Time OCR
TextGrabber 6 – Real-Time OCR
TextGrabber 6 – Real-Time OCR
TextGrabber 6 – Real-Time OCR
TextGrabber 6 – Real-Time OCR
TextGrabber 6 – Real-Time OCR

De gegrepen tekst kun je niet alleen teruglezen, maar ook terugluisteren. De tekst is ook te bewerken en vervolgens te kopiëren en elders weer te plakken. Tekst delen kan ook direct met Twitter, Facebook, Evernote of gewoon via e-mail en sms. Alle teksten die je gedigitaliseerd hebt worden opgeslagen in een geschiedenismapje, waardoor ze weer teruggevonden kunnen worden. Voor het maken van een foto moet je eerst even de taal van de tekst selecteren. Nederlands wordt door de app zowel herkend als vertaald.

De app wordt niet universeel gewaardeerd in de App Store. Met een gemiddelde score van 3,5 sterren staat de app niet bepaald hoog in de ranglijsten. Ook wordt er gemopperd in de reviews dat de app niet heel goed is in vertalen, terwijl dit toch een belangrijke functie is.

Textgrabber + Translator downloaden

Je kunt de komende week Textgrabber + Translator dus helemaal gratis downloaden. Normaal kost de app 4,99 euro. Downloaden kan in de App Store via onderstaande link, waarbij je over 81MB aan vrije opslagruimte en iOS 8 of hoger dient te beschikken.

TextGrabber 6 – Real-Time OCR

ABBYY

9 (4 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.