Tetris: Nog steeds even verslavend!
Redactie

In 1989 was Tetris al een geliefd spel voor op de Game Boy en sinds 2005 zijn er meer dan 100 miljoen betaalde exemplaren van dit spelletje verkocht wat het daarmee de best verkochte game maakt op bijna alle mobiele platformen, waaronder de app store.

Rusland, land van het Kremlin en van Tetris

Tetris werd in 1984 door de Rus Alexey Pajitnov bedacht. De eerste mobiele versie van Tetris kwam in 2001 uit. Tetris is een vrolijk, boeiend en verslavend spelletje wat tot de dag van vandaag nog steeds razend populair is onder jong en oud.

Om te vieren dat er 100 miljoen downloads zijn geweest, is de iPhone app van Tetris nu afgeprijsd naar 0.79 euro. Zeker niet veel geld voor een spelletje dat zo tijdloos is als Tetris.

Onder een steen gezeten?

Voor die persoon die nog niet weet wat Tetris is: In het spelletje Tetris moet je ervoor zorgen dat je horizontale lijnen krijgt met blokjes van een willekeurige kleur en vorm. Dit doe je door de blokjes die naar beneden komen in de lege ‘gaten’ te plaatsen.

Wrecking Ball of Bubble Wrap?

In de iPhone versie heb je meerdere varianten. Zo kun je ‘Marathon’ spelen (de klassieke variant) en ‘Magic’. Magic bestaat weer uit verschillende games namelijk: Wrecking Ball, Bubble Wrap, Minimizer, Magic Crayon en Smashdown. Ook leuk, je kunt naar je eigen muziek luisteren tijdens het spelen!

Een leuke cadeautip!

Doordat Tetris zo’n geliefd spel is, is het natuurlijk ook een leuk idee om de app cadeau te doen.
Zet hem op je verlanglijstje of doe hem aan iemand cadeau. Een goede tip voor de komende feestdagen en je hoeft er je schoen niet eens voor te zetten!

 Artikel wurde nicht gefunden
 
Artikel wurde nicht gefunden 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.