Apple geeft klassieker Tetris iOS tijdelijk gratis weg
Wouter Nijsen

Een mooi gebaar van Apple. De fabrikant van de iPhone en de iPad geeft tijdelijk de klassieker Tetris weg via de app van de Apple Store. Normaal kost de puzzelgame €0,89, maar voor onbepaalde tijd kunnen gebruikers van de applicatie het spel gratis downloaden.

Belangrijke vermelding is dat Tetris niet gratis te vinden is in de App Store. Het gaat hierbij expliciet om de applicatie van de App Store, die je gewoon via iTunes kunt downloaden. Als je in de app zit kun je Tetris voor niets binnenhalen.

Daarmee kunnen mensen met een Belgische App Store de game niet binnenhalen. In België zijn er namelijk geen fysieke Apple-winkels. De actie geldt dus voor nu voor wie een Nederlands account heeft.

Principe Tetris iOS hetzelfde

tetrisSinds de introductie van Tetris tientallen jaren geleden is er niets aan het principe verandert. Je dient nog steeds naar beneden vallende blokjes goed op het speelveld te plaatsen. De besturing voor de iPhone-versie is aangepast voor het aanraakbare scherm.

Tetris is dan ook speciaal geoptimaliseerd voor de iPhone en vereist iOS 5.0 of hoger. Sinds augustus van vorig jaar geeft Apple via de applicatie van de App Store gratis apps, boeken en ander spul weg. Deze zijn meestal een maand lang gratis te downloaden. Het aanbod van de gratis Tetris-game geldt tot 7 april 2014.

TETRIS® Premium

Electronic Arts

€ 2,29 via App Store

TETRIS® Premium
TETRIS® Premium
TETRIS® Premium
TETRIS® Premium
TETRIS® Premium

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.